NIEUWMARKTBUURT IN ALLE VROEGTE

 

bu1Gisteren werd ik om 4 uur ‘s-ochtends wakker en kon ik onmogelijk meer in slaap komen. Om half acht ben ik daarom maar naar buiten gegaan, verkouden of niet, je moet toch wát. De camera mee natuurlijk.

De eerste foto is van het einde van de wandeling, maar omdat het een van de mooiste is zet ik hem als eerste. De tweede en verder zijn in volgorde van nemen vanaf het begin. Dezelfde kerstversieringen-man op foto 2, maar met een verschil van bijna 2,5 uur. Niet dat ik zo lang gewandeld heb: ik heb ook nog een hele tijd in Latei, het geboortehuis van mijn vader, gezeten. Zelfs op de plek van mijn eerste herinnering want die was vrij.

Het licht was fantastisch. Ik had nooit gezien dat de reling-paaltjes aan de Prins Hendrikkade voor een deel goud geschilderd waren maar vond dat erg knap gedaan, en mooi. Toen ik een eindje verderop daar weer naar omkeek zakte mijn mond open van verbazing: ze waren weer helemaal groen: het was het gouden licht van de zon waardoor ze geschilderd waren geweest!!! Kijk maar naar de foto’s, het is werkelijk hallucinant.

Over de Montelbaanstoren komt nog een apart blog, want daar heb ik fantastische spiegelingen van gemaakt en dat zou nu teveel worden.

groetjes

rené

Zelfde kerstverlichting-ophanger. Bijna tien over half acht op de Zuiderkerkstoren:

bu2

 

bu3B

 

bu4

 

bu5

 

bu6

 

bu7

Dit is toch gewoon goud geschilderd, maar niet dus: zonlicht op de groene verf:

bu8

Idem:

bu9

Dezelfde paaltjes, bizar hè:

bu20

De IJ-tunnel-torens binnenskamers:

bu10

Van de Montelbaanstoren komt nog een apart blog:

bu11

Mét fotoraam:

bu12

 

bu13

Kromboomssloot:

bu14

Geldersekade:

bu15

Latei:

bu16

Kloveniersburgwal:

bu19

En weer bijna thuis, na bijna 2,5 uur:

bu18

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *