GLOW EINDHOVEN: DE CATHARINAKERK

 

c1Woensdag naar GLOW Eindhoven geweest, het jaarlijkse lichtfestival daar. Het viel wat tegen dit jaar, behalve behalve behalve de drie hoogtepunten, die waren zo geweldig dat alles in een keer goedgemaakt was.

Omdat die drie zo indrukwekkend waren maak ik van elk van die drie een blogje, want ik heb me werkelijk het schompes geknipt en het zou zonde zijn om dat allemaal in een blog te proppen, dan moet er teveel afvallen. En ik hou er nou eenmaal van om veel foto’s hier neer te zetten. Dat kost me trouwens ook wel wat: omdat ik zo’n grootverbruiker van wordpress ben betaal ik € 126,- per jaar, maar dat heb ik er graag voor over.

Dit is het eerste en minst bijzondere hoogtepunt: de lichtshow op de Catharinakerk. Het minst bijzonder omdat ze dat elk jaar doen en het dus minder onverwacht komt, al is het elk jaar weer anders. Dit jaar werden er drie dansers op geprojecteerd. Af en toe was het echt goed op de kerk geënt, maar af en toe bekroop me toch ook het gevoel dat als je welke felle kleurenfilm dan ook op die kerk projecteert je altijd kunstzinnige effecten bereikt.

Ik heb ze trouwens wel behoorlijk bewerkt, vooral af en toe flink rechtgetrokken om ze niet ál te schuin te laten zijn. We stonden vrij dicht op die kerk en dan loopt alles behoorlijk scheef naar boven.

De andere twee hoogtepunten waren de MARKT waarvan de totale bebouwing ingekleurd was door de belichting, wat werkelijk adembenemend sprookjesachtig was, en de LICHTTOREN, voormalig Philipsgebouw. Maar daar komen dus nog blogjes over.

Groet

rené

c2

 

c5

Silhouet van een danser:

c4

 

c3

 

c6

 

c7

 

c8

 

c9

 

c10

 

c11

 

c12

 

c13

 

c14

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *