DE VOORZITTER ALS POTPLANT

 

b1Dit is Gerrit Mol. Als voorzitter van onze tuinvereniging BUITENZORG doet hij het geweldig, al jaren. Maar als potplant staat hij ook zijn mannetje.

Zaterdag 17 november werd de eerder ( zie HIER ) door de tuinvereniging aan de buren van Vogeldorp aangeboden PAULOWNIA TOMENTOSA, oftewel prinsessen- of keizersboom, met enig ceremonieel geplant. Toespraakjes van de voorzitter en een dame uit Vogeldorp. Ik mocht het fotograferen.

Die boom zou afkomstig zijn van een park bij de Eiffeltoren, althans de zaadjes ervan, en drie exemplaren zijn een aantal jaren geleden in de algemene tuin gezet door ene David du J. Zaadjes dáárvan zijn opgekweekt door een van de actiefste tuinders van ons complex Martin, op foto 2 met hoed, en deze boom is er een van.

Dat hij nu pas geplant kon worden heeft te maken met de toestemming van de gemeente die verkregen moest worden: er was inderdaad ook iemand van de gemeente bij de planting aanwezig.

Dat ik dat nu pas hier neerzet komt omdat ik een lege week heb zodat ik eens oudere onderwerpen kan plaatsen waar ik voorheen geen ruimte voor had.

Groetjes

rené

b2

 

b3

 

b4

De dame van de gemeente en initiatiefnemer Martin met een van de twee kleine cadeautjes n.l. de beker met 100-jaar Buitenzorg:

b5

 

b6

Een deel van de drie Polownia’s op het compex:

b7

En zowaar zag ik nog een bloem, zij het niet open:

b8

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *