TWEE FIETSTOCHTJES IN ÉÉN

 

n1Ik maak vaak ongeveer dezelfde fietstochtjes in de omgeving van Amsterdam-Noord in de buurt van Durgerdam en Ransdorp. Dat verveelt me gewoon nooit en dat komt waarschijnlijk door het fotograferen: al schiet je tien keer hetzelfde vogeltje dan heb je tien verschillende foto’s, het is altijd anders. Een paar dagen geleden heb ik zelfs op twee achtereenvolgende dagen nagenoeg dezelfde route afgelegd, elke keer leuk. Bijkomend voordeel is dat ik de foto’s in elkaar kan schuiven, dus dit is één blogje met foto’s van twéé dagen.

De route vanaf mijn tuin rij ik al 20 jaar en die begint door het Vliegenbos en dan over de Nieuwendammerdijk. Ik zie al 20 jaar aan het einde van die dijk een stukje bos waarvan ik geen idee had, en deze keer ben ik daar eens gaan kijken en wist ik niet wat ik zag: een klein wild “oer”-bos. Het is eigenlijk een uitloper van het Vliegenbos, maar omdat het daarvan gescheiden is door water en het ook geen doorgangsroute is is het heel rustig en geeft het nog meer het gevoel van echte natuur. Er komen wel buurtbewoners hun hond uitlaten.

Dus toch iets gehéél nieuws op de bekende route. De eerste vier foto’s zijn van dat kleine bos.

Groeten van rené

ps het zou kunnen dat ik een tijdje niet kan fotograferen en blogjes zetten want ik heb een extreem pijnlijke schouder. Vermoed dat het een soort rsi is, kan bijna niks meer met mijn linker arm terwijl ik nota bene rechts ben. Eerst ga ik een paar dagen die arm rust geven en Ibuprofen slikken, al helpt dat nog niet echt, en als dat niet helpt maar eens naar de dokter.

De sloten stonden deels droog :

n2b

 

n3b

 

n4b

 

n6

Wulpen, heeeeel erg ver weg in het weiland:

n7

Vinkje in een bossage langs de weilanden:

n8

Groenling ?:

n9

 

n10

 

n11

 

n12

 

n14

 

n15

 

n16

Ransdorp:

n17

Ik heb maar twee schoten gehoord maar vond het vreselijk. Het is mij als vogelliefhebber en ook nog eens vegetariër een raadsel hoe je het over je hart kunt verkrijgen die mooie beestjes dood te schieten om een keertje lekker te kunnen eten. Verbeeld ik het me nou of kijkt hij echt een beetje schuldbewust?:

n18b

Gelukkig zaten deze prachtige fazanten een paar honderd meter verder, daar hadden ze een heel eind voor om moeten rijden want er was vanaf die jager rechtstreeks hiernaartoe alleen een fietspad, en ze waren met de auto:

n18c

 

n19

 

n20

 

n21

De Oranjewerf, bijna letterlijk dus:

n22

Opgang Schellingwouderbrug:

n23

De Oranjesluizen:

n24

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *