STRANDEN VAN ZUID-WEST PORTUGAL 1

 

stra1Sagres is het uiterste hoekje van Portugal, het is eigenlijk het eindpunt, of beginpunt net hoe je het bekijkt, van de Algarve die vandaaruit naar het oosten ligt. Vanaf dat puntje naar het Noorden liggen de stranden van de Zuid-West-kust: daar is het wat koeler en zeker minder toeristisch. Toen wij er waren, weliswaar in het na-seizoen maar toch, was het erg stil, op de plekken waar de surfers zich op een kluitje bevonden na. Het is een waar surfers paradijs met die hoge golven van de Atlantische Oceaan.

We zagen veel auto’s met Spaanse en ook Duitse nummerborden: vaak campers met surfplanken op het dak. Allemaal jongeren waarvan de de jongens er over het algemeen een soort hetzelfde uitzagen omdat ze bijna allemaal lang haar hadden, het deed een beetje hippie-achtig aan. Vaak bivakkeerden ze op de primitieve parkeerplaatsen, zo te zien voor langere tijd, het had iets van de jaren zestig.

Daar hebben we drie stranden bezocht: Bordeira, bij Carrapateira, Figueras en nog een waarvan we de naam niet kenden. Later zijn we ook nog twee dagen naar het strand nabij Lissabon geweest maar dat was heel anders: een vrij vlakke strook prachtig zandstrand van kilometers lang. Een echt een populaire plek met veel minder surfers en meer badgasten. Je kon met een krakkemikkig treintje langs de duinen naar o.a. een stuk naaktstrand. Retourtje € 8,- de man, terwijl het misschien even ver was als wat we doorgaans lopen over het strand van Zandvoort richting Noordwijk. Maar ja, je bent op vakantie en dan let je daar niet zo op.

Overigens was er vaak bewolking bij de eerste drie stranden, maar omdat het ongeveer 26 graden was weerhield dat ons er niet van om er een paar dagen flink van te genieten: het was heerlijk, en erg fotogeniek.

IK HEB DE POST IN TWEEËN GESPLITST WANT HET WERDEN TEVEEL FOTO’S. DUS MORGEN NOG WAT VAN BADEIRA EN HET STRAND BIJ LISSABON. ZONDER TEKST WAARSCHIJNLIJK

groetjes

rené

stra2

 

stra3

 

stra4

 

stra6

 

stra5

 

stra7

 

stra8

 

stra10

 

stra11

 

stra12

 

stra13

 

stra14

 

stra15

 

stra16

 

stra16b

 

stra16c

 

stra17

 

stra18

 

stra18b

 

stra19

 

stra21

 

stra22

 

stra24

 

stra25

 

stra26

 

stra27

 

stra28b

 

stra29

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *