LISBOA IN ZWART-WIT

 

por1bIk begrijp eigenlijk nooit zo goed waarom plaatsnamen in het Nederlands anders zijn dan in de oorspronkelijke taal. Het is volgens mij totaal onnodig om Lissabon te zeggen als je net zo makkelijk lisboa zegt. Berlin i.p.v. Berlijn, London i.p.v. Londen, Milan i.p.v. Milaan, Roma i.p.v. Rome en ga zo maar door.

Maar ja, omgekeerd doen ze het ook: Amsterdam heet in het Portugees Amsterdao. Dus er zal wel een reden voor zijn die ik niet aanvoel.

Anyhow: dit is mijn eerste Lisboa-blogje, er volgen er nog meer, maar dan in kleur. De reden dat ik zwart-wit-foto’s laat zien is dat onscherpe kleuren-foto’s vaak wel mooi zijn als ze zwart-wit gemaakt zijn en er contrast aan toegevoegd is. En dat is in dit blogje een paar keer het geval, al zijn er ook in oorsprong scherpe foto’s bij die zich in mijn optiek goed leenden voor een ontkleuring.

groetjes

rené

por18b

 

por2b

 

por2c

 

por3b

 

por5b

 

por10c

 

por7b

 

por8b

 

por16b

 

por11c

 

por12b

 

por17b

 

por13b

Dit is een van mijn favoriete platen van de Rolling Stones:

por15b

 

por14b

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *