LISBOA IN KLEUR 1

 

li1Drie nachten sliepen we in een appartement van twee verdiepingen met als ingang de deur helemaal links op de foto. Helemaal in het centrum en erg lux, een dag eerder via booking punt com geregeld door Jan. Het had nog wel even wat voeten in de aarde voordat we de sleutel kregen want we waren uren te vroeg en dat kon niet. Dus een hele tijd op een terras zitten wachten, wat ook geen kruis was.

Die lachspiegel voor de deur was wel inspirerend. Daarin ook de muurschildering gefotografeerd die we vanuit ons balkonnetje zagen: ze waren daar een gebouw vóór aan het bouwen, dat is dan wel altijd jammer van zo’n kunstwerk vind ik.

Verder veel foto’s van oude meuk en rommelige scenes omdat we daar nou eenmaal fotografisch van houden. Daar stond niet heel Lissabon vol mee maar je hoefde er ook niet echt naar te zoeken. Beetje jaren vijftig af en toe. Veel graffiti ook, daar was de hele stad eigenlijk wel mee volgekalkt, dat heb ik nog nooit ergens zo uitgebreid gezien. Ik hou daar wel van.

groetjes

rené

Dit zagen we dus vanaf ons balkonnetje en vanaf de straat:

li2

En hier dezelfde muurschildering in de lachspiegel:

li3

 

li4

De lift die we niet genomen hebben vanwege de lange rijen. Je kon ook gewoon naar boven lopen via de steile straatjes en van hetzelfde uitzicht genieten wat we ook gedaan hebben:

li5

‘s-Avonds was hij helemaal mooi:

li6

Tot hier kon je hem gratis bekijken:

li7

 

li8

 

li9

Dit toeristen-trammetje hebben we genomen:

li10

 

li11

Na twee minuten was je boven voor € 3,50: je kon ook gewoon er langs lopen, maar voor een keertje deden we dit:

li12

Overal graffiti:

li14

 

li13

 

li15

 

li16

Dit raadsel werd via google opgelost: Die dr. Sousa Martins schijnt nog jaren na zijn dood voor wonderlijke genezingen te zorgen, dit zijn de bedankjes, neergelegd onder een monument ter nagedachtenis aan hem op een pleintje:

li17

Tegeltjes overal op plaatsen waar geen graffiti was:

li18

 

li19

 

li20

Op een gegeven ogenblik waren we er van overtuigd dat mensen die kleurige was ophingen door de gemeente betaald werden, het was gewoon te mooi:

li21

 

li22

 

li23

Deze jongeman staat ook op een zwart-wit-foto van mijn blog van gisteren:

li24

 

li25

 

li26

 

li27

En omdat hij zo mooi is nog een keer: vader en zoon vermoed ik:

li28

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op LISBOA IN KLEUR 1

  1. sjen miermans schreef:

    Oh wat heerlijk, en dan een hapje eten bij dat tentje 4e foto van beneden….’t water loopt in m’n mond bij het vooruitzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *