HET WONDER VAN MIJN TUIN

 

tin1Met een jas aan en de camera bij de hand zat ik gisteren in mijn tuin een boek te lezen toen ik dit goudhaantje zag. Die zoeken altijd taxussen op en die heb ik twee in de tuin staan, maar ik heb ze nog maar één keer eerder gezien.

Ze zijn ontzettend schuw: de eerste keer schrok hij zelfs van het scherpstellen van mijn lens, dat geeft een licht zoemend geluid, vooral als hij van heel dichtbij naar veraf moet. Dus toen ik hem een kwartiertje later weer zag heb ik daar rekening mee gehouden door hem op ver te laten staan. Ik vermoed dat hij voor langere tijd in mijn taxus verblijft, net als het roodborstje in het struweel daaronder. Hoog ISO-getal omdat het vrij donker was, dus de foto’s zijn heel korrelig, maar desalniettemin…. groetjes

Op de laatste 5 foto’s na zijn ze allemaal van gisteren.

rené

tin2

Wat léést hij nou?:

tin3

Mijn vijvertje. Die planten met lange “tongen” naast de grootste kei zijn spontaan opgekomen, geen idee wat het is:

tin3b

Nog steeds rozen in mijn tuin, al houdt het niet over:

tin4

Schoenbezoek:

tin5

De wolfsmelk, die twee stengels met lange bladeren, kwam spontaan in mijn houtwal groeien. Ik ben al een tijdje bezig aarde te gooien op die houtwallen en daar alles neer te zetten wat in mijn tuin woekert, en dat pakt heel leuk uit. Maar deze kwam dus spontaan, dus nóg leuker:

tin17

Dit is een van twee plantjes die ik een paar dagen terug uit een sloot bij Ransdorp meenam. Lange wortels, en toen ik ze in het water legde bleven ze plat liggen, geen houvast natuurlijk. Maar een dag later stonden ze rechtop, echt een wonder:

tin7

Dat witte plantje heb ik bij de vuilniszakken vandaan:

tin8

Mijn entree-pergola. Die is zo hoog omdat ik geen zin had om die palen te zagen, maar dat is wonderwel uitgepakt, vind het echt mooi:

tin9

 

tin10

Het is bijna een meditatie-hutje, je zit er werkelijk ontzettend lekker:

tin11

Ineens zag ik een vlinder neerdalen: die kon ik zó goed fotograferen dat ik dacht dat er wat mee aan de hand was. Ik heb hem op een gegeven ogenblik zelfs anders neergezet, al was ik toen wel te laat met fotograferen toen ik weer afstand had genomen. Pas nu ik dit blog maak zie ik waarom hij niet zo alert was: er sleept een soort vlies achter hem, hij is waarschijnlijk net ontpopt!!!!!!:

tin12

De paddestoeltjes groeien spontaan uit de tafel naast het huisje, het wilde aardbeitje waarvan ik de worteltjes in een schelp had gepropt blijkt ineens te groeien!!!:

tin13

Ze schijnen bijzonder schadelijk te zijn maar ik vind ze prachtig:

tin14

De vorige en volgende 2 foto’s zijn van 3 weken geleden:

tin15

 

tin16

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op HET WONDER VAN MIJN TUIN

  1. sjen miermans schreef:

    ?? Klaprozen ?? ..naast de grote kei…

    • renelouman schreef:

      o dat zou kunnen want er heeft een klaproos gestaan. maar is het logisch dat die zaadjes nu uitkomen, ik ben bang dat ze het niet gaan redden volgend jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *