DE ONUITPUTTELIJKE BRON

 

tuin1Een stukkie van 10 x 20 meter, haast midden in de stad, ik kan er met mijn verstand soms niet bij. Een uiting van de onuitputtelijke bron. Als op zo’n klein lapje grond al zo’n diversiteit te vinden is dan besef je hoe majestueus die oerbron is. Ik word altijd stil van binnen, van verwondering om wat ik daar zie en besef.

De foto’s zijn allemaal in mijn tuin gemaakt nadat ik terug was uit Portugal.

Ik ben er geloof ik nog nooit zo vaak geweest als afgelopen jaar. En ik heb, op de beginjaren na, volgens mij ook nog nooit zoveel in mijn tuin gedaan als dit jaar. Er zijn ook nog nooit zoveel planten spontaan aan komen waaien, zal wel door het goede weer komen.

Niet dat alles nou goed gaat: ik ben b.v. twee belangrijke heesters kwijt geraakt. En de merels zijn ziek en gaan dood ( ik denk dat het schedeltje van foto 1 van een merel was), en ik heb al drie dode muizen gevonden, doodgebeten door een kat. Maar ja, de dood hoort bij het leven zoals het bekende cliché luidt.

Er staan nog steeds veel rozen in mijn tuin, het was een ongelooflijk goed rozenjaar. Gelukkig heb ik geen buxussen, op een kleintje na. Want de buxusmot is vanuit Azië en Duitsland nu in Nederland aangekomen en dat is op de tuin te merken: de buxussen gaan er aan, hele heggen zijn al bruin. Ik weet niet of ze herstellen, maar denk het niet.

groet

rené

tuin2

 

tuin3

 

tuin4

 

tuin5

 

tuin7

 

tuin8

 

tuin9

 

tuin10

 

tuin11

 

tuin12

 

tuin13

 

tuin14

 

tuin15

 

tuin16

 

tuin17

 

tuin18

 

tuin19

 

tuin20

 

tuin21

Zo’n kruisspin zit toch tamelijk ingewikkeld in elkaar!!:

tuin25

Met die bovenste twee kleine borsteltjes veegde hij zijn ogen af, dat had ik nog nooit gezien. Overigens vond ik zijn web heel verwaarloosd: volgens mij komt dat doordat er weinig insecten zijn, er hing ook maar 1 gevangen en omwikkeld vliegje in zijn net. Ik denk dat het met de spinnen dit jaar ook niet goed gaat:

tuin26

 

tuin22

 

tuin27

 

tuin22b

 

tuin22c

Omgedraaid:

tuin28

 

tuin29b

 

tuin29c

 

tuin22e

 

tuin30

 

tuin31

 

tuin32

 


Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op DE ONUITPUTTELIJKE BRON

 1. sjen miermans schreef:

  Nou Rene die buxussen zijn echt wel dood volgens mij hoor. Ik had (moet ik nu zeggen) sinds m’n begin op deze tuin in 2000 twee prachtige buxus-rondjes van zo’n 1,5 m. doorsnee inmiddels. Allebei deze zomer in no-time totalement opgevreten. That’s life!
  De natuur is onbegrijpelijk & fascinerend. Ben benieuwd wat de positieve kanten van die buxusmot zijn, want die moeten er ook wezen nietwaar….

 2. renelouman schreef:

  Nou die motten zijn wel erg fotogeniek zag ik ergens. Positief, nietwaar?

 3. Annette Lemaire schreef:

  Heerlijke foto’s ook dat vlinderkontje :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *