BREDA VAN BOVEN

 

gk1Ik heb het al eens vaker hier gezegd, maar er is geen stad die Jan en ik  op onze diverse foto-safari’s bezoeken waar we geen kerktoren beklimmen. Zo ook in Breda waar we in eerste instantie voor de grote foto-tentoonstelling aldaar waren gekomen.

Op woensdag 3 oktober hadden we al een deel van die tentoonstelling, een gedeelte dat buiten stond opgesteld, gezien toen we de Grote Kerk bezochten en daar hoorden dat de toren maar twee keer in de week beklommen kon worden. En niet op woensdag maar op donderdag en zaterdag om 13.00 u. En dat betekende dus dat we een ruime week later wederom naar Breda treinden, wederom met de snelle intercity direct. Eigenlijk kwam het wel goed uit dat we een tweede keer gingen want we vonden de eerste keer dat we er te kort waren om een dagkaart van € 19,- te kopen voor de binnen-tentoonstellingen, en een week later konden we daarvoor meer tijd nemen.

Dus op 11 oktober lukte het wel. Een voordeel was ook dat we gehoord hadden dat je met een bon in het NS-blad SPOOR voor de helft van de prijs de binnen-tentoonstellingen kon zien, dus al met al….

Dit is een fotoverslagje van de toren, het was weer smullen.

De tentoonstellingen zelf waren zeker ook de moeite waard: daar komt nog een verslagje van.

groet

rené

gk2

 

gk3

 

gk4b

 

gk5

Het was een warme dag, de terrassen zaten vol:

gk6

 

gk7

 

gk8

 

gk9

 

gk10

 

gk11

 

gk12b

 

gk12c

 

gk13

 

gk13b

 

gk14

 

gk15

 

gk16

 

gk17

Het Chassé-theater:

gk18

De schoorsteen is van de voormalige Drie Hoefijzers Brouwerij waarover ik al een blogje maakte:

gk19

Ook van boven is het station, althans in mijn ogen, een foeilelijk ding:

gk19b

 

gk20

 

gk21

 

gk22

De P (waar die voor staat weet ik niet meer) is er indertijd door de Duitsers op gezet om aan te geven dat hij weg moest en omgesmolten tot wapentuig in WO II.  Dat dat niet gebeurd is komt omdat ze hen konden wijs maken dat de toren dan uit zijn evenwicht zou raken en scheef gaan staan:

gk23

 

gk24

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *