BLOEMEN OP MIJN BALKON IN DE NIEUWMARKT-BUURT

 

bal1

Een half jaar geleden heb ik 5 wortels gekocht op de bloemensingel, 1 euro per stuk. Aan elke wortel zat een klein puntje, begin van de plant die hij uiteindelijk zou moeten worden. Vier heb ik in mijn tuin gezet en die heb ik niet meer teruggezien. Ik heb ze geplant in een nogal wild gebiedje, dus het zou kunnen dat ze wel zijn opgekomen maar ze hebben zeker geen bloemen gemaakt want dan zou ik ze gezien moeten hebben. Maar vermoedelijk zijn ze in een pril stadium door de slakken opgegeten, die houden van jong spul.

Eén wortel heb ik in een pot op mijn balkon thuis gezet. Die heb ik gekoesterd, b.v. van mijn galerij naar mijn balkonnetje verhuisd omdat hij duidelijk niet tegen de hitte kon in de periode dat het hier zo heet was en het op de galerij na een uur of twee snoeiheet werd. Nou, dat is dus deze bloem geworden, het is werkelijk een plaatje. Vanochtend ben ik hem gaan fotograferen en ik kon er bijna niet mee ophouden, zo mooi.

Tijdens het fotograferen kwamen er ook nog eens kleine bijtjes op af, echt natuur op je balkon, een wonder.

Het klinkt misschien raar maar ik heb bijna het gevoel of ik die bloem zelf gemaakt heb.

Groetjes

rené

bal2

 

bal3

 

bal4

 

bal5

 

bal6

 

bal7

Ondertussen ook de weinige bloempjes die er verder staan gefotografeerd:

bal8

 

bal9

 

bal10

 

bal11

En omdat hij zo mooi is nog twee ter afsluiting:

bal12

 

bal13

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *