STREETS OF THE WORLD: FOTOGEK

 

t1De verslaving is nu echt een probleem geworden. Eén middagje naar een wijk in aanbouw en een foto-tentoonstelling en dan met 500 foto’s thuiskomen: dat is niet gezond meer. Jan heeft een afspraak geregeld bij het fotogekkenhuis waar ik donderdag een intake-gesprek heb. Ik moet mijn camera meenemen.

Waarom moet ik mijn camera meenemen, vroeg ik nog heel naïef, ik moet toch juist afkicken?

Jaha, was het antwoord: die nemen ze af.

En mijn nieuwe mobieltje?

Je mag wel bellen, zei hij, maar er niet mee fotograferen. Dat wordt gecontroleerd.

Dus als het goed gaat is dit voorlopig mijn laatste blog. Maar als het net zo gaat als indertijd met het afkicken van roken komen er eerst nog 25 blogs. We zullen zien. Ik heb trouwens ook geen idee of je intern moet of dat je ‘s-avonds naar huis mag.

Eén blog=bloggen, schijnen ze te zeggen in het fotogekkenhuis, net als bij roken.

Enfin, dit blog gaat over de foto-tentoonstelling STREETS OF THE WORLD van Jeroen Swolfs in een oud industrie pand van het Hembrugterrein in Zaandam. Dat terrein werd op het moment dat ik er was totaal in beslag genomen door de opbouw van het LINDA-festival. Dat blad bestaat 15 jaar en dat vieren ze groots, en ook daar moest ik natuurlijk als fotogek foto’s van maken.

De tentoonstelling laat van elke hoofdstad van alle landen 1 foto zien, op straat gemaakt, een werkelijk uitputtend project. Die Jeroen Swolfs moet dus ook verslaafd zijn. Ik weet niet of ik hem bij het fotogekkenhuis tegenkom, maar het zou zomaar kunnen.

Bijna net zo interessant als de foto’s was de ambiance, die heb ik dus ook gefotografeerd. Maar dat is niet zo gek natuurlijk. Of juist wel en ben ik me daar niet meer van bewust?

groetjes

rené

t2

Cuba, staat nog op mijn bucketlist, vooral vanwege de oude Amerikaanse sleeën en de verwaarloosde huizen:

t3

 

t4

 

t5

Amsterdam dus, eigenlijk de enige voor mij herkenbare hoofdstad:

t6

Het wordt al echt herfst, al heb ik de bladeren een handje geholpen:

t7

 

t8

Derwishen in Sudan, Khartoum. Toen ik dit zag herinnerde ik me een man in Lissabon gefotografeerd te hebben die er bijna net zo uitzag, ik begreep zijn outfit niet, maar het zou kunnen dat het ook een Soufi is, zie de foto na deze:

t10

Lissabon, door mij gemaakt dus:

t11

 

t15

 

t13

 

t12

 

t17

 

t18

 

t19

En toen dacht ik dat ik echt gek werd: ik zag in werkelijkheid daar bij die pont iets héél anders dan thuis op de computer:

t21

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op STREETS OF THE WORLD: FOTOGEK

 1. Dieuwertje schreef:

  Hoi René, dat meen je niet toch, dat mág je ons niet aandoen !!
  Even pauzeren oké, maar kom asjeblieft weer terug, je foto’s zijn mijn dagelijkse
  traktatie. En natuurlijk je overpeinzingen, die maken het helemaal compleet.
  Zelf ben ik ook lichtelijk verslaafd, gistermiddag met zoon en schoondochter naar
  Schellinkhout geweest, een lief dorpje aan de Zuiderzeedijk.
  Mijn overleden zoon ging er graag kite-surfen, dus die plek betekent veel voor ons.
  We waren er tussen half vier en half vijf, de zon scheen op het weidse water, wat een
  schitterend effect had. Het leverde veel mooie foto’s op.
  En dan geniet je daar enorm van als je ze thuis gaat bekijken.
  Veel andere hobby’s heb ik niet, ja, toen ik nog een tuin had verzamelde ik stokrozenzaad, het werd ieder jaar een fraai kleurenpalet van uitbundig bloeiende stengels. Gelukkig heb ik de foto’s nog……
  Warme groet,
  Dieuwertje

  • renelouman schreef:

   Hoi Diewertje. Nee ik meende het niet hoor, het was wel een manier om te zeggen dat ik af en toe echt vind dat ik er aan verslaafd ben en er teveel tijd aan bsteed. Want het kost enorm veel tijd dat uitzoeken. Weet je dat ik daardoor nog niet eens mijn foto’s van Lissabon heb gezien!! Ook andere dingen te doen natuurlijk. Maar mezelf kennende: ik zal wel af en toe geen blogjes zetten en misschien eens een hele maand niet, maar er mee ophouden: dat zie ik zeker voorlopig, niet gebeure, wees gerust.

 2. Swolfs schreef:

  Hi René! Dank voor je bezoek aan Streets of the World en je leuke blog erover. Inderdaad ben ik een fotogek maar helaas de afgelopen 2 jaar geen foto meer gemaakt dus afkicken is haalbaar. Alleen maar bezig geweest met Streets zoveel en zo mooi mogelijk te delen met de wereld. Er staan expo’s in Dubai, London en Brussel op de agenda dus die tijd is wel goed besteedt. Maar ik kijk uit naar weer rondzwerven met een camera om mijn schouder en verhalen vertellen. Dus écht afkicken raad ik je af..;)

  Met hartelijke groet,

  Jeroen Swolfs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *