DE HEMHAVEN

 

hem1Ik heb nooit geweten dat je vanaf de oostkant zo dicht bij de Hemhaven kon komen. Donderdag bleek dat pas toen ik via de Houthavens het nieuwe hotel/kantoren-gebied daarnaast bezocht, dat ligt daar tegenover.

Ik heb een hele tijd op een bankje zitten kijken, ook al in de hoop dat er werkers over een bepaalde loopbrug zouden komen wat me een erg leuke foto opgeleverd zou hebben. Hoewel dat dus niet gebeurde liepen er wel een paar zeelui onderdoor, wat tenslotte ook een leuk gezicht was. Ik ben altijd dol op grote bouwwerken of gigantische verschijnselen in de natuur waarin mensen als mieren in het niet verdwijnen, maar niet helemaal. Eigenlijk integendeel: ze vallen dan vaak des temeer op, zie b.v. foto 2 pal onder deze tekst.

Groetjes

rené

De mens valt in het niet, of niet?:

hem2b

 

hem3

Aanmeren van de boot hierboven:

hem4

De Junior wordt leeggehapt:

hem5

 

hem6

 

hem8

Zo’n gele helm doet het altijd wel:

hem9

 

hem10

 

hem11

 

hem12

Hij had over deze loopbrug moeten lopen en dan zijn schaduw op de rode zijkant van het schip moeten werpen. Maar dat deed hij niet:

hem13

Onderweg naar een klusje:

hem14

Nog ietsjes verder, het is waarschijnlijk een Chinees schip. Die twee mannetjes zagen er ook heel Chinees uit:

hem15

Middenin staan ze te werken. Opeens bedenk ik dat de tweede foto van dit blog, die ik een half uurtje eerder van verderweg nam, van hetzelfde “uitkijktorentje” is waarbij helemaal bovenop een man stond te werken:

hem16

 

hem17

Hetzelfde schip vanaf de Nieuwe Hemweg op weg naar de Hembrug-pont:

hem18

Ook vanaf die weg:

hem19

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *