BIJNA EEN NIEUWE STAD AAN DE HOUTHAVENS EN HEMHAVEN

 

h1bIk wilde gisteren naar de foto-tentoonstelling STREETS OF THE WORLD van Jeroen Swolfs op het Hembrugterrein in Zaandam. Per fiets was dat te bereiken, en de route had ik op mijn nieuwe mobieltje met Google-maps opgezocht. Het was vrij simpel, eigenlijk de hele lange Hemweg af tot de Hembrug-pont over het Noordzeekanaal.

Maar ja, je moest langs de in aanbouw zijnde enorme wijk aan de Houthavens. En die stond nog steeds op mijn lijstje. Manmoedig fietste ik er langs, maar toen ik er bijna voorbij was hield ik het niet meer: “nou even dan”. Enfin, 3,5 uur en 400 foto’s later ging ik weer op weg naar de tentoonstelling met het idee dat ik het niet meer zou halen. Maar laat in de middag, na nog een kwartier over het Hembrugterrein gedwaald te hebben waar niemand me het fotomuseum kon wijzen omdat ze allemaal daar bezig waren voor een festival ter viering van LINDA 15 jaar, kwam ik rond 16.30/16.45 u. aan en bleek het tot 18.00 u. open.

Het was de moeite wel waard, maar daarover later. Nu foto’s van de bouwsels en bouwers aan de Houthavens en de Hemhaven, zonder die van de Hemhaven zelf, want dat zou teveel worden, maar mét het uitzicht vanuit de Houthaven naar de stad en naar het NDSM-terrein.

Het was een heerlijke foto-dag.

En ik was ook nog op tijd voor de yoga.

Groetjes

rené

Kunstwerk voor de wijk:

h2

Bouwers, het was lekker warm, en op de achtergrond een deel van het in aanbouw zijnde gebouw waarvan ik hierna een foto laat zien waarop staat hoe het er uit gaat zien als het klaar is:

h3

Hier een kunstenaarsimpressie van als het klaar is dus:

h4

En het schiet al aardig op, hier de achterkant in totaalbeeld:

h30

 

h5

 

h6

Er wordt tegenwoordig echt goed gebouwd. Het heeft een beetje dezelfde stijl als op Zeeburgereiland:

h7

 

h31

Sommige huizen zijn al af of bijna af, van anderen staat alleen nog pas een deel van de muren:

h32

 

h8

 

h9b

Het voormalige REM-eiland links staat op de zuidoever, de andere twee gebouwen op de Noordoever van het Noordzeekanaal:

h9

 

h10b

Andere perspectieven op de stad:

h11

Noord-oever:

h12b

REM-eiland:

h13b

Nog een oud bord gehandhaafd van toen het nog in zee stond:

h14b

Ben nog een strekdam op geweest bij de Houthavens, kon zo pal vóór de Pontsteiger komen:

h28

Noordoever:

h16b

Idem:

h18

Idem:

h17

Idem met pannekoekenboot:

h19b

Het Hemhaventerrein naast de Houthaven, daar ben ik dus ook gaan kijken en wist ik niet wat ik zag: enorme dure gebouwen, hotels en kantoren:

h20b

Hier dus:

h27

En hier:

h21b

 

h22

 

h23b

 

h24

 

h25

 

h26

 

h29

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *