ZEEDIJK: OPEN RAAM CONCERTEN

 

za1bIk ga af en toe wel naar de Hartjesdagen, maar heb gek genoeg nog nooit een open raam concert, dat is daar onderdeel van, meegemaakt. Wel een aantal jaren geleden op de Bredeweg iets dergelijks gezien, maar nooit op de Zeedijk, althans: ik kan het me niet herinneren.

Gisteren dus geweest, en ik vond het fantastisch. Steeds op twee plaatsen tegelijk werd daar gezongen door zangers van de Dutch Opera Studio, en er waren werkelijk dijken van stemmen bij. En dat kwam mooi uit want ze zongen allemaal onversterkt: meestal vanuit een raam boven een café, maar ook op twee kleine podia. De twee benodigde piano’s werden na elk optreden weer naar een andere plaats gereden, dus de begeleiding kwam vanaf de straat, en dat ging wonderwel goed.

Ondanks dat ik het niet letterlijk kon volgen begreep ik wel de emoties bij elke aria of lied want de mimiek/uitdrukkingskracht van de zangers was geweldig.

Ik had verwacht veel bekenden tegen te komen maar dat viel tegen: kennelijk is opera toch niet zo populair. Vandaag zal dat denk ik wel anders zijn tijdens het verkleed flaneren vanaf 14.00 u.

HET hoogtepunt vond ik het laatste podiumoptreden waar een flink deel van de opera Carmen van Bizet werd gezongen: het was fenomenaal goed gezongen met een enorme expressie, ik was echt ontroerd. Ben vooraan gaan staan omdat ik bij een eerder podium-optreden niks zag, en dat was een heel aparte belevenis. Op anderhalve meter afstand dat zien gebeuren was werkelijk hallucinant. Ik heb foto’s gemaakt, dat deed iedereen, maar heb ook rekening gehouden met de concentratie van de zangers daarbij. Nou moet ik wel zeggen dat ze zich denk ik erg bewust zijn geweest van de afleidende geluiden etc. bij zo’n optreden en dat ze zich daar goed op voorbereid hadden, want van enige verslapping was niks te merken, wát er ook gebeurde.

Groetjes

René

za2b

 

za3b

Topzangeres en erg geestig:

za4

 

za5b

Toen ik hem vroeg of hij ook ging zingen en waar dan, zei hij: jazeker, bij de Queenshead. Dat is een beetje mijn homo-vriendelijke stamcafé, dus dat wilde ik zien:

za6b

Boven de Queenshead:

za7

Idem:

za8

Nog even overleggen met de pianist. Ik dacht, wat blijft hij toch lang beneden staan, maar tenslotte begreep ik dat:

za8b

Hij werd n.l. van bovenaf toegezongen:

za10b

Waarna de raamzanger naar beneden afdaalde…………..

za12b

……en uiteindelijk alles goed kwam:

za13b

Een van de twee hoofden/eigenaars van de Queenshead:

za14

Deze zangeres was werkelijk geweldig, een enorme stem en grote expressie, en erg geestig:

za15b

Rietje zat natuurlijk weer eerste rang:

za16

Kwam ik toch nog twee bekenden tegen, Antoon en Theo:

za17

Bij het podium voor de Argentijnse Grill werd een Mozart-programma gebracht. Deze meneer was daar speciaal op af gekomen, neuriede alles mee en zei op een gegeven moment dat hij Mozart-fan was. En dat kon hij bewijzen ook:

za17b

Mozart, de meneer naast mij zei me op aanvraag waar het een aria uit was:

za18

Plaaaaaatje:

za19

 

za20

 

za21

Geweldige zangers, de tenor was echt klasse net als zijn tegenspeelster:

za22

Van de spiegels van Parfumerie Marjo, waar ik tien jaar elke week minsten een keer op uit keek omdat ik dan bij snackbar The Bird at (altijd menunummer 56 met Fanta, ik hoefde het op een gegeven ogenblik niet eens meer te zeggen) maakte ik natuurlijk meteen gebruik:

za23

Deze CARMEN was in een woord: FABULEUS:

za24

De afgewezen minnaar:

za25

 

za26

De nieuwe minnaar:

za27

Blijf, houd van mij:

za28

En dan de moord:

za29

IMITATION: Life Imitates Art. Maar hier imiteert de kunst het leven:

za30

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op ZEEDIJK: OPEN RAAM CONCERTEN

 1. Jokezelf schreef:

  Wat ontzettend leuk. Ik wist wel van de hartjesdagen, maar van open raam concerten had ik nog nooit gehoord. Ziet er geweldig uit allemaal.

 2. Wiebke Göetjes schreef:

  Wat een prachtige compilatie!
  Zou je die naar mij willen mailen, please, dan kan ik het naar de zangers doormailen. Je zou het ook kunnen posten op mijn facebookaccount.
  Alvast heel veel dank,
  groet,
  Wiebke Gőetjes

  email: w.goetjes@telfort.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *