STADSLEVEN NIEUWMARKTBUURT

 

b1Toen ik gisteren naar FOAM ging en buiten kwam werd ik overweldigd door de bijna serene pre-herfst-sfeer:: die nodigde me uit om niet rechtstreeks naar de Keizersgracht te lopen maar eerst even door mijn buurt te slenteren: Raamgracht en de Kloveniersburgwal op en neer.

En ik werd weer getroffen door de variëteit van het stadsleven. Wat je er aan verschillende menselijke activiteiten ziet, of de sporen daarvan, is overweldigend. Dat heeft ook te maken met het feit dat het zo druk is, het stikt er van de toeristen. Daar kan je negatief over doen, het is soms werkelijk gewoon TE druk, maar het geeft ook reuring, en bovendien zijn vooral buitenlandse toeristen zo anders dat het kleur geeft aan de stad.

Gisteren vond ik de drukte juist een soort “gedempt” door de atmosfeer: bijna zwoel en vochtig alsof de herfst een verstilling teweeg bracht. Dat kan voor een deel natuurlijk aan mijn eigen stemming hebben gelegen, maar toch.

De foto’s zijn net zo gevarieerd als ik mijn slenterpartij ervoer.

Daarna naar FOAM geweest, toch, en daar genoten van de tentoonstellingen. Wel een heftige trouwens over vluchtelingen waarvan ik een tijdje geleden had gedacht: die hoef ik niet te zien. Ik was er niet meer op bedacht dat die er nog zou zijn, maar toch goed hem gezien te hebben. En de foto’s waren heel erg prachtig.

groet

rené

b2

 

 

b3

Op weg naar klantjes, maar dat zag ik pas later:

b4

 

b6

 

b5

 

b7

 

b8

Introductieweken voor de studenten zijn weer een tijdje aan de gang:

b9

Het Trippenhuis wordt verbouwd:

b10

Trippenhuis:

b11

Het Trippenhuis wordt opgemeten:

b12

De klanten zijn ingestapt: dit is het moment dat de leeuw gaat bewegen, is ook erg grappig:

b13

 

b14

 

b15

Autoruit:

b16

 

b17

 

b18

 

b19

 

b20

 

b21

 

b28

 

b30

Het Companie-theater:

b29

Het huis waar een vriendin is geboren en getogen wordt verbouwd:

b22

 

b31

Ook het volksdanstheater ( kan even niet op de naam komen) wordt verbouwd:

b23

 

b24

 

b25

 

b26

‘s-GRAVELANDSEVEER, om de hoek van de Kloveniersburgwal. Het groene pandje was vroeger café de Sjakoo, met eigenaar Frits, waar ik jarenlang een paar keer per week doorzakte:

b27

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *