HARTJESDAGEN

 

h1bVandaag de Zeedijk op en neer gelopen: 2 uur over gedaan. Niet dat het zo druk was op deze HARTJESDAG, maar omdat er veel gebeurde en ik veel bekenden en onbekenden tegen kwam waar ik nodig mee moest kletsen

Een van de allerleukste ontmoetingen was met Jan, foto beneden, waar ik in mijn studententijd in Utrecht kwam. Hij wist niet meer dat ik op zijn adres Abstederdijk was geweest, dacht dat hij me op een later tijdstip had ontmoet: hij kende niemand meer uit die tijd, maar dat is niet zo gek: dat was n.l. 50 jaar geleden.

We kwamen er op omdat ik hem het verhaal vertelde dat ik bij hem en, wat mij later pas bleek, zijn al in 1991 overleden vriend Sjefke kwam omdat ik bij hen iets spannends voelde. Ik wist amper wat homo-sexualiteit was, maar toen ik daar een keer aanbelde en er door een vriend van hen werd open gedaan wist ik het opeens wel: ik smolt ter plekke voor die jongen weg. Dezelfde avond heb ik hem naar mijn studentenkamer meegenomen, weet nog precies hoe hij rook, en de volgende dag werd ik door mijn hospita van de kamer gezet.

Ik heb daar nog een gedicht over gemaakt en hier ergens neergezet, ga het zoeken. HIER staat het.

Het was een erg leuke ervaring vandaag, maar nu heb ik wel even genoeg blogjes gemaakt, morgen ff niks.

groetjes

rené

h2b

 

h3b

Een dame met snor, eentje met hartjesjurk:

h4b

Frans, een oude bekende: mag ik een foto van je maken? Ja hoor, zit mijn haar wel goed?:

h5

 

h6

 

h7

 

h8b

 

h9

 

h10

Jan:

h11b

Thijs ken ik ook van vroeger en ik weet met wie hij getrouwd is. Is dat je man, vroeg ik. Neehee, mijn moeder. Nou ze hep wel veel haar op haar gezicht, zei ik. Ja zei moeder, toen ze haar lippen had afgedaan, dat krijg je als je oud wordt. Toen wist ik het zeker: mijn overbuurman in de Ruijschstraat, een bekende fotograaf, weet niet of hij het leuk vindt als ik zijn naam noem. Maar omdat hij zijn creatie als zijn omslagfoto heeft gebruikt denk ik dat het wel goed is: het is Jan van Breda :

h12

Moeder en zoon dus, kan je goed zien, ze hebben ongeveer dezelfde lippen:

h13

Jawel, Kris was er ook weer:

h14

Nog even de borsten goed doen:

h15

Een van de interessantste creaties:

h16

Idem:

h17

Selfie, of selfies?:

h18

Zula, oftewel Ronald, we kwamen vroeger regelmatig bij elkaar over de vloer:

h19

Idem:

h20

 

h21

Deze dame was ook op de boot waar ik op zat tijdens de PRIDE:

h22

Je moet wel doorlopen naar het einde van de Zeedijk voor jurypunt 6:

h23

Van deze dames ken ik er vijf, gezellig mee staan kletsen:

h24

Kris gaat uit zijn dak:

h25

Beetje Iggy Pop:

h26

Evert-Jan, oude bekende, kwam ik deze week al eens tegen en daarvoor jaren niet:

h27

Iets met de kleuren misgegaan, maar ik vond het toch een leuke foto, misschien wel omdat de rechter figuur ook een beetje Iggy Pop is:

h28

 

h29

Deze jongen herkende ik van vorig jaar. Ja zei hij, dat klopt, toen had ik ook zo’n pruik, maar een gele. Ik wist nog dat ze toen ook met zijn tweeën waren. Als ik eenmaal iemand heb gefotografeerd blijft hij/zij me altijd bij:

h30

Nog een keertje Zula/Ronald omdat hij zo mooi licht ving:

h31

Deze dames heb ik speciaal gevraagd om daar te gaan staan om ze te fotograferen: ik vertelde dat ik een foto van mijn opa en oma met mijn 4-jarige vader heb die op dezelfde plaats genomen is, 95 jaar geleden:

h32

 

hd1

Terug bij het begin:

h33

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op HARTJESDAGEN

 1. Jokezelf schreef:

  Geweldige foto’s weer!

 2. André Bergema schreef:

  Hallo René! Wat een prachtige foto heb je van me gemaakt, hartelijk bedankt!!!

  Groeten!

  André.

 3. Jan van Breda schreef:

  Leuk René!! Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *