ELSWOUT

 

els1Veertig jaar bijna woon ik in Amsterdam en ik was nog nooit naar het beroemde landgoed Elswout bij Overveen geweest. Afgelopen maandag was het dan eindelijk zo ver.

Dat kwam zo: ik zag al jaren een erg interessante, en mooie, man op de meest onverwachte plaatsen. Op een gegeven ogenblik kreeg ik het voor elkaar om met hem in gesprek te raken, en elke keer als ik hem nu tegen kom praten we even. Dit seizoen zag ik hem voor het eerst vaak op het strand van Zandvoort, waar we ook korte gesprekjes hadden. Hij vertelde de laatste keer dat hij op landgoed Elswout was geweest en dat het daar goed toeven is. Hij houdt van rust en die is daar nog te vinden.

Dus toen Jan en ik een activiteit voor ons wekelijkse foto-dagje zochten kwam ik met Elswout, en dat werd onmiddellijk goedgekeurd: hij was er ook nog nooit geweest. Het bleek een goede keuze, kijk maar naar de foto’s.

Toen we terug liepen naar het station van Overveen zagen we een bushalte, en uit het feit dat er een man stond maakten we op dat het wel niet lang zou duren voordat er een bus kwam. En dat klopte als een bus. Maar dat bleek pas even later, want eerst vielen we van verbazing bijna om: die man bleek dezelfde man die ik overal tegen kom en die ons op Elswout gewezen had!!!! En hij was er zelf niet eens geweest nu, en hij woont in Amsterdam, dus dat is het ook niet.

Enfin, de bus reed naar Haarlem waar we een pizzeria uitzochten waar we buiten een tafeltje namen. Wie komt daar langs: Steef, de bas van de 4 STEPS, de close-harmonygroep waar ik vroeger in zat, jaren niet gezien. En wat bleek: hij woont boven die pizzeria!! Dus we hebben hem een wijntje aangeboden en even lekker zitten kletsen.

Ik ben dol op dit soort toevalligheden, het versterkt bij mij altijd het gevoel dat alles met alles samenhangt.

groetjes

rené

PS: de eerste 4 foto’s zijn van de Elswoutlaan, langs Elswout, en vanaf het toegangsgebouwtje met de blauwe klok zijn ze van Elswout zelf

els2

 

els4

 

els6

 

els7

 

els8

 

els9

De Orangerie van de zijkant:

els11

De Orangerie:

els10

 

els14

 

els15

 

els16

 

els17

 

els18

 

els19

 

els20

Spiegeling dus:

els21

 

els22

 

els23

 

els24

Schuilhutje:

els25

 

els26

 

els27

Van 14.49 u. tot 16.29 u. waren we daar:

els28

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op ELSWOUT

  1. sjen miermans schreef:

    Jeugdsentiment, ik was hier vaak in de 60-er & begin 70-er jaren. Fantastisch verhaal ook Rene, als je het maar wilt zien, dan bestaat toeval vaak niet….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *