VONDELPARK: GAY PRIDE PARK

 

vp1De PRIDE-WALK eindigde in het Vondelpark waar iedereen zich naar het podium begaf. Eerst nog even het andere gay-koor van Amsterdam gezien met hun laatste liedje en daarna kwam er een emotionele toespraak van de organisator van de PRIDE in Amsterdam, op de eerste foto met microfoon. Zijn verhaal ging over de landen waar homo-sexualiteit verboden is en zelfs in een aantal met de doodstraf wordt bestraft. Hij refereerde aan de HELDEN die desondanks hun nek uitsteken om te strijden voor een normaal bestaan voor anders-geaarden. Toen hij vertelde dat twee van die HEROES hier aanwezig waren en hij die persoonlijk kende kon hij even niet verder praten, ook het publiek werd er stil van.

Daarna werd “hero” Jip van Leeuwen door een vrouwelijke wethouder, blijkt locoburgemeester Simone Kukenheim te zijn schreef facebook-vriendin Edith Dunharden op facebook, en geëerd voor zijn grote verdiensten voor de homo-gemeenschap middels een penning van verdienste van de gemeente Amsterdam. De naam van die onderscheiding weet ik me niet meer te herinneren, maar Jip was erg onder de indruk.

En toen kwam ZIJ.

De ceremoniemeester had haar aan willen kondigen door na een inleiding luide haar naam te roepen, maar hij kreeg de kans niet want ze kwam al aanlopen: FRANCIS VAN BROEKHOVEN, opera-zangeres.

Jemig, wat een mens.

Toen ze uiteindelijk alleen op het podium stond na een vermakelijke kout met de ceremoniemeester en de snoermicrofoon uit de standaard trok gaf dat een hels kabaal waarna een technicus met een loopmicrofoon kwam. Operazangers hebben geen microfoon nodig in de concertzaal, maar ik schat zo in dat ze zelfs in het Vondelpark boven alles uit was gekomen. Anyway, ze wilde liever een loopmicrofoon omdat je dan helemaal goed kon horen hoe hoog ze wel niet kon, zei ze. Enfin, normaal trad ze op met een heel orkest, maar deze keer met een band, een soort karaoke dus, zei ze. Alleen de band startte niet, en dat duurde en duurde maar.

Dus toen ging ze maar een mop vertellen. Een duif had met een andere duif afgesproken om elkaar op een bepaald tijdstip op de DAM te ontmoeten. Maar de ene duif moest wel een half uur wachten tot die ander eindelijk aan kwam zetten. Waar bleef je nou vroeg de ene, waarop de andere zei: het was zulk mooi weer, ik ben maar komen lopen.

En dat alles in onvervalst Rotterdams.

Maar toen startte de band NOG niet. Nou zegt ze, dan ga ik die aria toch a capella zingen. Wie houd er van opera? Slechts een handjevol mensen stak de vinger op. Nou zegt ze, hierna komt een gewoon liedje en die aria duurt maar een paar minuten, dus dat moet wel te doen zijn, even doorbijten.

En ze zong een van haar favoriete aria’s a capella, ook gezongen door Maria Callas, maar La Broekhoven deed het beter. Prachtig, haarzuiver, mooi mooi mooi, een enorme stem. Bijna onbegrijpelijk dat iemand die ZO geestig is ook nog eens ZO’ N enorm mooie, grote opera-stem kan hebben. Ik was echt totaal euforisch. En nu ik die term euforisch gebruik wordt ik NOG euforischer, want wij gaan met Manoeuvre het nummer EUPHORIA zingen MET HAAR. Zondag 5 augustus 19.30 u. op de DAM. Hopelijk is het weer niet al te goed en kan het toch op tijd plaatsvinden. Ach, ze kan sowieso niet vliegen, hoewel ik daar eigenlijk niet 100 % zeker van ben, dus hopelijk houd ze er rekening mee dat ze moet lopen (of met het OV= niet OverVliegen).

Om hier niet een paar A-4tjes vol te schrijven hou ik op en laat de foto’s maar voor zichzelf spreken.

groetjes

rené

vp2

Jip van Leeuwen krijgt zijn penning van verdienste:

vp3

Francis van Broekhoven:

vp4

De diva zonder kapsones:

vp5

Gebody-painte bekende:

vp6

Niet gebody-painte Kris die ik uitgebreid gebody-paint mocht fotograferen op de body-paint dag van Joram Baruch, en die ik later half gebody-paint zag als Django Edwards bij de volksopera in Noord:

vp7

De doventolk die de liedjes vertaalde in gebarentaal stal af en toe de show. Het is natuurlijk ook een dankbare taak liedteksten visueel neer te zetten:

vp8

Er stonden veel kraampjes met allerlei gay-activiteiten, ook sport en b.v. de gay tuinen-club waar ik zelf wel belangstelling voor heb:

vp9

Wel een leuke combi, de fotograaf rechts is Piet van der Meer, die leeft van fotografie. Toen mijn idee om van de zangerij te kunnen leven niet werkbaar bleek en ik ging fotograferen nam ik mij voor dat ik daarbij totaal on-commercieel zou zijn, omdat ik dat van nature ben. En zo al mijn vrijheid te behouden (ik ben dan ook waterman) om precies te doen wat ik wil zonder geld-aspect. En dat is heerlijk, is prima gelukt, het kost meer dan het oplevert, vanwege al die tentoonstellingen. Na de laatste in de Amstelkerk besloot ik wel dáármee op te houden, want dat liep toch een beetje uit de klauw. Dus toch een beetje het geldaspect, maar ondertussen wel 15 tentoonstelling gehad waarvan sommigen break-even (als max):

vp10

Netzo, volleybal-vereniging::

vp11

Ik hou niet van sport, maar soms wel:

vp12

Mijn masseur Ahmed was er ook. Hij heeft gouden handen, echt heerlijk om door hem gemasseerd te worden:

vp13

Deze engel heeft behoorlijk zijn best gedaan, en met resultaat:

vp14

Sfeerbeeld Pride-park:

vp15

MMMMMMMMM:

vp16

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *