TER GELEGENHEID VAN DE INGEBRUIKNEMING VAN DE NZ-LIJN

 

m1aEINDELIJK.

De officiële opening is vandaag, vanaf morgen kan hij door iedereen gebruikt worden.

En nou ff geen megaprojecten waar de stad jaren voor in een bouwput verandert meer graag.

Hier een snelle greep van foto’s die ik vooral in de eerste jaren maakte toen alles vanaf de straatkant te volgen was. VIJFTIG blogjes blijk ik over de Noord-Zuidlijn gemaakt te hebben, ik heb ze net geteld. Ze zijn gemakkelijk te vinden op dit VERZAMELBLOG NOORD-ZUID-LIJN

En toen ben ik opgehouden met verzamelblogs te maken, ben daarmee 3 jaar achter, dus het moeten er meer zijn.

Een jaar of tien geleden heb ik er nog een tentoonstelling mee gehad in Scheltema, toen dat nog aan het Koningsplein/Leidsestraat zat. Daar zijn toen werknemers van aannemer Max Bögl nog komen kijken. Want fotogeniek vond ik het wel.

Ik ga er naar Noord vaak gebruik van maken want de bus rijdt niet meer door de IJ-tunnel. Dat was erg handig: ik stapte op de Prins Hendrikkade op en één halte verder stapte ik uit en was dan 100 meter van mijn tuin. Nu moet ik de metro nemen (is vlakbij) naar C.S., daar overstappen en dan de volgende halte, Noorderpark geheten, uitstappen. Vervolgens 200 meter te lopen, dus dat valt mee. Ik denk dat het qua tijd niks uitmaakt.

Maar meestal ga ik met de fiets, en dat zal zo blijven.

De rest van het lijntje ga ik één keer doen, om te kijken, en dan nooit meer vermoed ik. Want de tram in die richting nam ik ook nooit.

Groetjes

rené

m2a

 

m2b

 

m3

 

m4

 

m5

 

m6

 

m7

 

m8

 

m9a

 

m10a

Opzichter van Max Bögl, dhr. Claus, geeft instructies:

m11a

 

m12a

 

m14a

 

m15a

 

m16a

 

m17a

 

m18

 

m20

 

m21

 

m22

 

m23

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography. Bookmark de permalink.

Één reactie op TER GELEGENHEID VAN DE INGEBRUIKNEMING VAN DE NZ-LIJN

  1. sjen miermans schreef:

    Heerlijk om die mannen aan ’t werk te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *