GELDERMALSEN-NIJMEGEN: PER FIETS

 

g1Afgelopen woensdag: met de trein naar Geldermalsen, in Utrecht op de sprinter overgestapt en daar nog wat foto’s gemaakt op het station (de eerste vijf van dit blog), en vanaf Geldermalsen dus richting Nijmegen. Na een kilometer of tien bereikten we de Waal en na die met een pontje overgestoken te zijn bleven we op de Waaldijk rijden tot Nijmegen, in totaal ruim 50 km gefietst.

Wat is dat land van Maas en Waal fantastisch!!! De uiterwaarden zijn enorm breed en begroeid, je had soms totaal niet in de gaten dat het uiterwaarden waren. Vooral als je de rivier niet zag leek het een natuurgebied met vennen, bossen en vogels, echt prachtig.

De Waal bleek bijna overal tussen de strekdammetjes erg leuke strandjes te hebben, dat wisten we niet. Lijkt me heerlijk toeven als je daar woont. Af en toe zagen we mensen liggen, maar ook de koeien vonden het heerlijk, net als de vele, vele vogels.

Jammer dat mijn camera met de zeer goede telelens in reparatie is want anders had ik een paar mooie vogelfoto’s kunnen maken.

We kwamen nog langs het geboortedorp van Jan: Winssen, en wilden daar ergens op een terras gaan pauzeren. De enige beschikbare plek om iets te gebruiken was de Jumbo, verder was er niks. Wat Jan deed verzuchten dat zijn leven toch heel anders gelopen zou zijn als hij daar was gebleven. Dus zijn we maar ergens op een bankje onze eigen meegenomen spulletjes gaan nuttigen. Eerste klas uitzicht over de Waal, maar daar heb ik nauwelijks iets van gezien want ik was wel een half uur met mijn camera aan het klooien want die vond het nodig om na iedere foto een andere sluitertijd te in te stellen.

Ik was van tevoren bang geweest dat het enorm hectisch zou zijn bij het station in Nijmegen vanwege de 4-daagse. Dat was wel een beetje zo, maar we hadden bijzonder veel geluk: de trein had 5 minuten vertraging en daardoor haalden we hem nét, dus we hoefden geen half uur in de drukte te wachten. In Amsterdam aan de Amstel bij een Griek gegeten, matig eten maar erg gezellig.

Kortom: wat een beroerd leven heb ik toch.

groetjes

rené

De jonge hond wilde absoluut niet traplopen (er was een lift):

g2

Wachtende dame. O sorry: wachtende reiziger:

g3

Waar zou die jongen nou mee bezig zijn? Hij houdt iets in zijn handen waar hij gebiologeerd naar kijkt, vreemd. Hopelijk mist hij zijn trein niet:

g4

Menselijke sculptuur:

g6

De Betuwelijn:

g7

Apart kerkje, het plaatsje heette Kapellekesdijk of zoiets, ga ik nog opzoeken. Dit hadden we al eens gezien op een wandeling naar Tiel, een klein stukje van de route was dus bekend. Maar niet ná Tiel dus, en dat was het mooiste gedeelte:

g7b

De haver wordt geoogst:

g8

Een van de vele vogels die we zagen:

g9

Vanaf het pontje over de Waal genomen:

g10

Leuke strandjes:

g11

Ook op het water bewegwijzering:

g12

Ik denk dat dit Abel is:

g13

En dit is Jan, na de ontscheping:

g14

Het pontje voer, na ons afgezet te hebben, gewoon weer terug:

g15

De sluizen van het Amsterdam-Rijn-kanaal die in de Waal uitkomt:

g16

Met webcam. Vermoedelijk niet voor een datingsite maar misschien voor “beleef de lente”:

g17

De koeien waren ook in een strandbui:

g17b

De Waalbrug bij Jans geboortedorp Winssen:

g18

Idem:

g19

Vanaf het bankje:

g20

Ik las op facebook dat het roze woensdag was, geen idee:

g21

De mooiste foto van de dag:

g22

Oude bekenden:

g23

Land van Maas en Waal:

g24

Duikende stern:

g25

Uiterwaarde:

g26

Idem:

g27

Valkje met op de achtergrond kerncentrale Dodewaard:

g28

Brug van de weg Zwolle-Eindhoven (??):

g29

Nijmegen, of beter gezegd: het kerkje van Weurt (dat zal wel gemeente Nijmegen zijn) en de energie-centrale van Nijmegen:

g30

Sluizen van het Merwede-kanaal ( dacht ik  me nog te herinneren, maar ik ben geografisch nagenoeg terminaal) in Nijmegen:

g31

Idem:

g32

De centrale zag er niet erg levendig uit:

g33

Nog berichten???:

g35

Op een parkeerplaats bij de haven:

g36

Mooie nieuwbouw, vonden we:

g37

In de verte een (hét??) stadsstrand:

g38

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op GELDERMALSEN-NIJMEGEN: PER FIETS

  1. Dieuwertje schreef:

    Heerlijke reportage René, wat valt er veel te genieten in ons land. Vanuit mijn luie stoel reis ik zo makkelijk met je mee, altijd boeiend en verrassend om te zien én te lezen.
    Dank dank dank, en dat je nog heel lang door mag gaan.
    Warme groeten van trouwe volgster Dieuwertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *