FOR EVER YOUNG

 

ko1Dat was de titel van het toepasselijke laatste nummer van het seniorenkoor “Lust for Life” dat optrad op het Max Euwe-plein gisteren. De koorleden hielden daarbij een foto van henzelf in de hoogte van toen ze jong waren. Ik moest natuurlijk meteen aan mijn fotoboek “Heden en Verleden altijd NU” denken. Ik vond het zo’n leuke vondst, en visueel heel sprekend, dat ik er hier verspreid over deze post vier van neerzet.

Het motto van het koor is een quote van Ludwig van Beethoven: “Een valse noot zingen is onbelangrijk, maar zingen zonder passie is onvergeeflijk”. En daar hielden ze zich keurig aan.

Ze zongen oude popnummers, en mede dankzij het opzwepende pianospel swingde het af en toe echt. Er was een jonge gast-zanger uitgenodigd die een duet zong met een oudere dame en er waren een paar leuke solisten.

Ik kende een dame van het koor want die was naar het mijne komen kijken omdat een vriend van mij haar naar een openbare repetitie daarvan had meegenomen. Beppie is een heel aardige vrouw en ik was benieuwd naar háár koor. De gemiddelde leeftijd daarvan was 80 jaar, zei de dirigent, maar dat leek me aan de hoge kant, al zal het wel over de 70 zijn.

Enfin, de vriend die mij over dit optreden had verteld  heeft dat zelf gemist: hij zat om 12.00 u. in het Wertheimpark i.p.v. het Max Euweplein. Dat kwam omdat een ander koor daar vandaag optreedt en hij daar ook naartoe wilde.

Anyhow: ZINGEN HOUDT JE JONG, dit koor was daar wel het ultieme bewijs van. Heel apart om zoveel oude mensen zo enthousiast te zien zingen, en dat waren ook veel jongeren met me eens want die bleven vaak staan kijken en foto’s maken op hun mobieltjes.

Groetjes

rené

ko2

 

ko3

 

ko3b

 

ko4

 

ko5

 

ko6

 

ko6b

 

ko7

 

ko8

 

ko9

 

ko9b

 

ko10

 

ko11

 

ko12

 

ko12b

 

ko13

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

5 reacties op FOR EVER YOUNG

 1. sjen miermans schreef:

  Wow het enthousiasme spat van de foto’s af, erg leuk om te zien..en het zal dus wel super leuk zijn geweest om het te horen.

 2. Hetty Smit schreef:

  Dag René, namens alle zangers, dirigent en pianist wil ik je van harte bedanken voor je mooi geschreven blog en de foto’s. Geweldig. Wat goed en wat leuk dat je op het Max Euweplein was. Van harte tot ziens en hartelijke groeten. Hetty Smit, koorlid (oudere dame) en koorcoördinatie. Seniorenpopkoor Lust for Life.

 3. Gloria Schuuring schreef:

  Ook ik ben een koorlid en vind de foto’s en het geschreven stukje geweldig. Bedankt René.

 4. Karin schreef:

  Hallo Rene,

  Inderdaad, ik sluit me helemaal bij Hetty aan, mooi hoor!! Wat een eer….. dank je wel!!

  Karin Wagenaar, oprichter van Lust for Life

 5. jos haagmans schreef:

  Pachtige foto’s. Je hoort ze bijna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *