FLADDERENDE VLINDERS IN MIJN TUIN

 

vv1a

Gisteren werd ik overdonderd door de hoeveelheid koolwitjes in mijn tuin: letterlijk tientallen. De vlinderstruiken zijn voor een deel in bloei gekomen, en dan komen ook de vlinders, want die weten dat. Maar zoveel koolwitjes heb ik nog nooit gezien.

Het gekke was dat de gebruikelijke gasten veel minder vertegenwoordigd waren dan de koolwitjes. Een stuk of twee drie dagpauwogen en atalanta’s, en daar werd er nog eentje van gevangen en opgegeten door een koolmees ook! En nog wat gewone soorten die met 1 exemplaar vertegenwoordigd waren. Maar ik vermoed dat dat wel gaat veranderen in de loop van volgende week.

Mijn canon is weer in de reparatie dus ik moest het met mijn Nikon D 700 doen, en die is voor dit soort dingen veel minder geschikt: trager in scherpstelling b.v. Dus het was een hele klus om een bundeltje koolwitjes scherp te krijgen, maar uiteindelijk is dat toch enigszins gelukt.

Ik had wederom moeite om uit mijn tuin weg te gaan, maar ik moest naar de opera, en die bleek ook erg goed.

groetjes

rené

vv2a

 

vv3

 

vv4a

 

vv5

 

vv6b

 

vv7b

 

vv8b

 

vv9b

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *