BLOEDMAAN

 

bm1

Na teruggekomen te zijn uit Zandvoort meteen op zoek gegaan naar de bloedmaan. Vanaf mijn huis zag ik niks, dus toen richting Oosterdok gelopen. Bij het Scheepvaartmuseum zag ik in het pikkedonker (want in de hele wijk was de verlichting bijna geheel uitgevallen) een aantal mensen die een bepaalde kant op keken en hoorde ik zeggen: “ik zie hem nog een beetje”.  En toen zag ik hem ook, en wel zo’n klein beetje dat hij niet fotografeerbaar was.

Ik heb wel wat foto’s met hoge ISO van mensen gemaakt maar ben toen maar onverrichter zake naar huis gelopen. Maar op de brug bij de Oudeschans zag ik weer mensen staan, en toen bleek hij ook iets beter zichtbaar, daar is foto 1 genomen.

Thuis gekomen zag ik hem door de bomen schijnen, en nu helder maar niet meer rood want de verduistering was voor een deel opgeheven: bloedrood was hij alleen bij volledige verduistering. Dus toen weer naar beneden waar een aantal buurtgenoten op de brug bij de Raamgracht aan het kijken was en ik er ook nog een paar genomen heb, zelfs nog even mijn héĺe goede tele gehaald.

Met dit weer heb ik niet zoveel zin in fotograferen en blogjes maken, maar nu dus even wel.

groetjes

rené

Bij het Scheepvaartmuseum:

bm2

Idem:

bm3

Idem:

bm9

Brug bij de Montelbaanstoren aan de Oudeschans:

bm4

Idem:

bm5

Vanaf de brug bij de Raamgracht/Zwanenburgwal:

bm6d

Idem iets eerder, was nog met de instellingen aan het klooien:

bm7

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *