TOTAAL MISLUKTE DAG?????

 

c1Kunnen dagen eigenlijk mislukken? Als je vindt dat je dag mislukt is omdat hij niet gebracht heeft wat je er van verwachtte zou je hierop bevestigend kunnen antwoorden.

Maar als je het leven neemt zoals het komt, dus volledig in het NU leeft, is het natuurlijk onmogelijk dat er ooit iets mislukt. Dan is elke ervaring die je hebt precies dat wat je mee moet maken.

Als je zo in het leven staat leef je niet naar de zelf geconstrueerde beelden in je hoofd maar leef je het leven. En dan verdwijnt geleidelijk ook het “goed” of het “slecht” van de dingen die je meemaakt, verdwijnt de etiketten-plakkerij op ervaringen en medemensen.

Bij mij is dat een geleidelijk proces, heb daarin geen echte doorbraak meegemaakt, maar af en toe is het wel heel manifest. Af en toe ook NIET trouwens, het is wel een leerproces.

Gisteren zouden Jan en ik voor het eerst een fietstochtje maken beginnend met een treinreis, fiets dus mee in de trein. Jan had een leuk niet al te lang traject uitgezocht: eerst met de trein naar Geldermalsen en van daaruit fietsen langs de Linge naar Gorinchem.

Nou, we hebben Geldermalsen niet eens gehaald. Op station Vaartse Rijn bleek op het spoor naast het onze een aanrijding plaats gehad te hebben met een persoon waardoor ook onze trein niet verder kon. Gigantische hoeveelheden politie, brandweerlieden en pro-rail materieel. Na een uur zijn we de trein uitgestapt en gaan fietsen: via Houten naar Culemborg, in het begin niet echt een mooie weg. De lucht werd steeds donkerder en op buienradar bleek dat er heel wat aan zat te komen. Dus we kozen er voor om in Culemborg op een terras wat te gaan eten en daarna door de onvermijdelijke buien naar het station te fietsen om terug naar Amsterdam te gaan. Hetgeen geschiedde.

Mislukte dag? Nee! In tegendeel. En die Linge loopt niet weg: daar gaan we NOG een keer naartoe.

groetjes

rené

Het gat waar het Booking.com gebouw komt te staan op het Oosterdokseiland. Ik was er niet op bedacht, was de fietsen aan het fotograferen, maar had gelukkig de tegenwoordigheid van geest om het vast te leggen:

c1b

 

c2

Utrecht:

c3

Idem:

c5

Idem:

c6

Idem:

c7

Net buiten Houten:

c8

Vlak voor de pont over de Lek naar Culemborg:

c9

Aan de Lek, vanaf de pont genomen:

c10

Op de veerpont:

c11

Idem:

c12

Culemborg: Grote Canadese ganzen:

c13

Behoorlijk nat:

c14

Behoorlijk nat:

c15

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography. Bookmark de permalink.

2 reacties op TOTAAL MISLUKTE DAG?????

  1. sjen miermans schreef:

    Langs de Linge is het inderdaad prachtig om te fietsen. Maar je maakt altijd een mooie dag mee als je het wilt beleven & wilt zien. Dat blijkt ook uit je foto’s.

  2. renelouman schreef:

    Het is raar maar waar: als je het ziet is alles goed, zelfs “ellende” . Een beetje zoals je bij pijn naar de pijnplek toe moet ademen, dan krijgt het zijn plaats en is het meer wat het is, los van het lijdensverhaal dat je er zelf omheen maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *