STRAND VAN ZANDVOORT

 

z1De natuur is mooi maar wreed: gisteren lagen er honderden kwallen op het strand. Ik vraag me af of ze dan al dood zijn, denk het niet. In ieder geval gaan ze niet meer verder met het leven, dat is wel duidelijk. Maar wie wel nog springlevend zijn dat zijn de garnaaltjes in hun magen. Gisteren zag ik ze weer wanhopig naar de uitgang van de kwal zoeken.

Vergeefs.

Alhoewel: ik zag zo’n garnaaltje op het zand en dacht dat die misschien ontsnapt was, maar of die het verder gered heeft, ik zou het niet weten. Ik heb maar niet in zijn karma ingegrepen en hem niet in zee gegooid. Wel gefotografeerd, dus in zekere zin leeft hij toch “eeuwig” voort dankzij mij.

Het was niet echt erg warm gisteren, maar met windscherm wel, en af en toe moesten we toch in zee om af te koelen of om het stuifzand af te spoelen want het woei behoorlijk. Heerlijk op het strand gegeten en nog uitgebreid kitesurfers gefotografeerd, maar dat komt morgen, eerst de natuur.

groetjes

rené

z2

 

z3

 

z4

Dit is dus zo’n garnaaltje BUITEN de kwallenmaag:

z5

En dit er IN:

z7

Een hele garnalenmaaltijd in een van de vier kwallenmagen:

z8

Groen garnaaltje in kwallenmaag:

z9

 

z10

 

z11

 

z12

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *