MIJN TUIN IS OVERVOL

 

b1Maar een beetje weinig kleur op dit moment, zodat ik de geknakte bloeiende Brandende Liefde, foto boven, gespalkt heb: ik wilde dat mooie liefderijke rood niet missen in mijn tuin. En zowaar: hij is daardoor ook vanuit zichzelf rechtop gekomen.

Maar ondanks het overwegende groen, want de lenteheesters zoals de Weigelia de Deutsia en natuurlijk de rododendrons zijn uitgebloeid, is er in mijn tuin toch nog heel wat niet overheersende kleur te vinden. Niet bepalend maar wel leuk. Zoals de kamperfoelie van de tweede foto.

Bovendien heb ik gedaan wat ik al jaren van plan was: op het moment dat er weinig kleur is planten kopen met kleur. Die zijn alleen helaas al weer wel ontdekt door de slakken, al zijn ze nog niet TE opvallend aangevreten, waarschijnlijk door mijn persistente jacht op die veelvraten. Ik hoorde gisterenavond op de yoga dat het een echt slakkenjaar is, iedereen klaagt er over.  Ik heb er nu 1005 weggebracht.

Ik heb zo langzamerhand wel een enorme diversiteit aan planten en heesters, al zijn het geen echt bijzondere, want dan zou het een botanische tuin zijn.

De meeste foto’s zijn van gisteren maar ook een paar van vorige week toen ik niet kon bloggen (maar wel fotograferen).

Groetjes

rené

De kamperfoelie:

b2

Wilde Clematis, echt een woekeraar waarvan elke tak wel een halve meter per dag groeit:

b3

Mijn huispadje. Ik hoorde op facebook van Reinier van Koolwijk dat die ook slakken eten, dus misschien toch even dimmen met de jacht:

b4b

Prachtige bezoeker:

b5b

Het oranje en het paars is pas gekocht, evenals trouwens de vetplantjes, Sedum, die waarschijnlijk vanwege de slakken geen lang leven zullen hebben, al weet je het maar nooit:

b6

 

b7

 

b8

Een van de “onkruid-planten” die ik altijd laat staan, vooral omdat ik weet dat er altijd veel bijen op af komen. Er huist trouwens naast mijn verste bankje een solitaire bij in een van mijn houtwallen:

b9

Frambozen:

b10

Gehakkelde Aurelia:

b11

Als je zo globaal kijkt is het momenteel erg groen. Maar de 4 vlinderstruiken, veel rozen die nog in knop staan, en de schildpadbloemen moeten nog komen. In de verte zie je de Brandende Liefde en als je het weet rechts daarvan de tweede bloei van de paarse Clematis, maar dat is echt minimaal, ze zijn nu veel kleiner dan de eerste bloei:

b13

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *