DE VISSER EN DE MEEUW

 

vi1Gisteren stond ik bij de pont met mijn camera klaar om deze visser mét de vis die hij aan het binnenhalen was te fotograferen. Helaas had de vis zich kennelijk los weten te rukken want alleen het rubberen nep-visje kwam boven. Ach, dan maak ik alleen een foto van de jonge visser zelf, dacht ik, en daar was ik later erg blij om.

Toen de pont naar Noord net was gaan varen zag ik opeens een kokmeeuw. Wat doet die raar, dacht ik, het lijkt wel of een vis zijn poten beet heeft:

vi2

Een fractie van een seconde later zag ik de connectie tussen de visser en de meeuw:

vi3

Dat moet wel even schrikken zijn: in plaats van een vis vang je een kokmeeuw:

vi4

Klaar met het schepnet, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig:

vi5

Steeds lukte het BIJNA:

vi6

Of bijna HELEMAAL:

vi7

Dit is echt een foto die tekenend is voor deze tijd: wat er in je directe omgeving gebeurt valt niet meer op, interessanter is het wat er op het mobieltje te zien is met zijn laatste facebook-berichten, grappige filmpjes en wat al niet. Mensen kijken niet meer, leven liever in de virtuele wereld:

vi8

Hij vliegt er weer uit, dat zou zo een paar keer gebeuren:

vi9

En dan kan je weer opnieuw beginnen:

vi10

Nou moet het toch lukken zou je zeggen:

vi11

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:

vi12

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:

vi13

Eindelijk. Hé, iemand ziet wat er gebeurt:

vi14

Vislijn losmaken:

vi15

Daar gaat hij zijn even verloren vrijheid weer tegemoet (ondertussen was de pont al aan de overkant):

vi16

Rechts verdwijnt hij uit beeld, net zo opgelucht als de visser:

vi17

Toen ik een uur of DRIE!!!!! later terug kwam stond de visser er nog. Ik heb hem aangesproken en gezegd dat ik van het meeuwen-incident foto’s had gemaakt en vroeg of hij die wilde hebben, en dat was het geval. Hij stuurt mij een mailtje en dan stuur ik hem de foto’s.

Hij bleek bij de dierenambulance te werken. Toevallig had ik die een dag eerder gebeld vanwege dat zeebravinkje (zie vorige blog), maar hij werkte in Kennemerland dus hij wist er niet van. Erg in paniek was hij daarom dus niet om die meeuw, gewend aan dierenleed, dat kun je ook op de foto’s zien. Hij had dit bovendien vaker meegemaakt vertelde hij: het gebeurt af en toe dat als hij zijn hengel uitwerpt met krachtige wind een meeuw in vliegende vaart de vislijn raakt. Dan hebben ze zo’n snelheid dat je dat niet kunt zien aankomen. Hierna toonde hij me trots op zijn mobieltje een vis die hij pal na deze gebeurtenis had gevangen. Helaas heb ik per ongeluk zijn email-adres gedelete, anders had ik die foto gevraagd en er bij gezet. Ik kan hem nu ook niet zijn foto’s sturen.

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op DE VISSER EN DE MEEUW

  1. sjen miermans schreef:

    Misschien kom je hem nog eens tegen op dezelfde plek? Ik hoop het zo, want hij zal vast erg content zijn met deze prachtige foto-reportage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *