DAGBOEK VAN EEN FOTOGEK BESTAAT VANDAAG 12,5 JAAR

 

j1Ik ben niet zo van het vieren van verjaardagen en andere gedenkwaardige data, waarschijnlijk omdat ik het vaak ten opzichte van de eeuwigheid in geen verhouding vind staan. En dit vier ik ook niet, maar ja, de tijdelijkheid heeft nog steeds greep op mij en dat betekent dat ik me toch wel van een aantal data bewust ben. De verjaardagen en overlijdings-data van mijn ouders b.v., van de laatste vooral die van mijn vader omdat die op de verjaardag van mijn moeder overleed (trouwens niet zo “gepland”).

En de verjaardag van mijn kindje dus ook: mijn blog is een beetje mijn kindje, door mij in het leven geschopt op 21 december 2005. Al zou je ook kunnen zeggen: ik ben met mijn blog getrouwd, dat klopt meer met een viering van 12,5 jaar natuurlijk. Het plan was indertijd alleen van zonnewende 2005 tot zonnewende 2006 elke dag een foto te plaatsen die ik op de dag zelf uit mijn raam had gemaakt, en dat is gelukt. Alleen bij de vakanties werkte ik vooruit. Alles is trouwens nog te vinden in het archief hier.

En ik ben blijven bloggen. Vraag me niet waarom, gewoon omdat ik het leuk vind, maar waarom vind ik het leuk? Ik hou van fotograferen, maar alleen voor jezelf is wat karig, je wil ook dat het door mensen gezien wordt wat je maakt. Dat hoeven er niet veel te zijn, maar wel een paar. Ik heb het idee dat er een stuk of 20 mensen per dag hier langs komen als ik de reacties op facebook zie, en dat vind ik genoeg. In het begin was dit blog bij de Volkskrant ondergebracht die dat faciliteerde, en toen kwamen er letterlijk duizenden mensen per maand kijken. Maar dat VK-blog is opgeheven en nu zit ik bij wordpress en daar gaat dat heel anders.

Enfin, 12,5 jaar, toch een hele tijd. En ik ga denk ik nog even door, al is het plan het minder frequent te gaan doen dan nu.

Gisteren met Jan gefietst van Gorkum naar Geldermalsen, voor een deel langs de Linge. daar zijn deze foto’s van. Het was de derde poging dat traject te doen, en driemaal is scheepsrecht dus nu lukte het. Het weer zat erg mee, we hadden allebei zo’n nostalgisch gevoel van “zomer in de jaren vijftig”, warm en kalm, geurend en vriendelijk.

Groetjes

rené

De eerste drie foto’s van het bankgebouw bij het station van Utrecht:

j2

 

j3

Gorkum:

j4

Aan de Waal:

j5

Toen we aan de Waal een broodje aan het eten waren meerde er een rondvaartboot af en waren ze met zo’n afschuwelijk terroristisch apparaat onkruid aan het wieden:

j6

Molen aan de rand van Gorkum, aan de Waal:

j7

Een aftandse sluis:

j8

Maar ja, wat wil je ook, hetzelfde geboortejaar als ik:

j9

En Jan:

j10

Slot Loevestein:

j11

 

j12

 

j13

 

j14

De Betuwelijn, een kwartiertje gewacht, maar geen trein:

j15

Vrouwtjesfazant:

j16

De eerste blik die we kregen op de Linge:

j17

Geen idee:

j18

Bijzonder vogeltje:

j19

Dit soort reigers met korte snavels zag ik alleen in Artis nog:

j20

 

j21

 

j22

Leerdam:

j23

Even een Mustang vast maken:

j25

Mustang:

j26

 

j27

 

j28

 

j29

 

j30

 

j31

Beesd:

j32

Onder de A2 bij Beesd:

j33

 

j34

 

j35

 

j36

 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Één reactie op DAGBOEK VAN EEN FOTOGEK BESTAAT VANDAAG 12,5 JAAR

  1. sjen miermans schreef:

    Mooie Hollandse rivieren om langs te fietsen, heerlijk. En 12,5 jaar nog erbij wat mij betreft Rene!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *