VUURWERK OP DE STARNBERGERSEE

 

st1Vanuit München met het koor naar de Starnbergersee gebust om te eten, op te treden en een vuurwerk te aanschouwen. De aankomst was vrij chaotisch want het was ongelooflijk druk en onduidelijk wáár we zouden eten, en of we sowieso wel een eettent hadden afgesproken. Ik weet niet meer of ik nou de groep bewust kwijt raakte, gewoon geen zin meer van hot naar haar te lopen, of per ongeluk. Maar het liep zoals gebruikelijk precies zoals het moest lopen: ik kwam een koorlid tegen van mijn stemgroep en we hebben heerlijk aan het water gegeten en leuk met elkaar gepraat. Ik ben iemand van de één op één contacten, zo leer je iemand veel beter kennen dan in een groep vind ik, en kan je beter van gedachten wisselen, althans zo werkt het bij mij.

Het optreden daarna, nog net mijn glas wijn op kunnen drinken, was zeer informeel en erg leuk. Als ik daar nog foto’s van vind op facebook of op de website van Manoeuvre zal ik die er hier bij zetten. De optredens van de andere koren heb ik vanaf het balkon gezien, en van daaruit ook gefotografeerd, net als het publiek overigens en met name ons eigen koor.

Ik vond het wel jammer dat we niet met de boot over de Starnbergersee mee voeren, maar je kan niet alles hebben in het leven.

De eerste foto is van de vuurwerkboot, genomen toen we aan kwamen. Het regende toen het zou beginnen om een uur of tien en ik was bang dat het niet door zou gaan, maar het werd gelukkig niet afgelast. Dat scheelde weer een paar mooie foto’s.

Groetjes

rené

st2

 

st3

 

st4

In de verte de eeuwige sneeuw, die tegenwoordig niet meer zo eeuwig is:

st5b

Ik dacht dat dit het Ukraïense koor was dat ik had zien optreden. En omdat we in de bus daarvoor geld hadden ingezameld ben ik daar even naar toe geweest om te vragen of dat inderdaad zo was, dan kon ik degene waarschuwen die het geld had: het bleek een ander koor, maar wel uit de Ukraïne. Dus toen heb ik het verder maar gelaten omdat ik niet wist of het ook voor hen bedoeld was:

st6

Het is net als met Retsina: in Griekeland is het heerlijk, als je het in Nederland drinkt is het bocht. Die lederhosen vind ik in ons land spuuglelijk, en daar in Beieren lollig:

st7

Ik hoef zelf niet zo nodig op de foto en had eerst iemand anders gevraagd of die dat wilde: maar die had een andere belevingswereld, zei hij. Dus toen maar mezelf met mijn eigen camera laten nemen:

st8

Ik vroeg uit welk land hij afkomstig was, en dat begon hij me serieus te vertellen, waarop ik schaterde dat ik al zo’n vaag idee had gehad waar hij vandaan kwam:

st9

Hier traden wij eerder op, dit zijn volgens mij de Schrillmänner, een Duits koor:

st10

 

st11b

Samen applaudiseren:

st12

Dit had ik graag ook willen horen/zien/weten:

st13

Alle mededelingen over volgende optredens, tijdstip van de bus etc. gingen met de app. Ik kon alleen appen met de wifi, dat was erg onhandig. Het was dit lange weekend wel een lesje in moderne communicatie-technieken. Ik ga toch ook maar over op altijd-kunnen-internetten op de GSM, hopend dat ik niet ook zo’n junk wordt als het gros van de mensheid:

st14

Zangzaad, inderdaad: ook een Nederlands koor:

st15b

Koorleden van Manoeuvre gefotografeerd door de dirigent:

st16

Anno uit mijn stemgroep:

st17

En toen dus het vuurwerk:

st18

 

st19

 

st20

 

st21

 

st22

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *