VEEL SCHIETEN

 

s1Ik was van plan op vogeljacht te gaan bij Durgerdam, maar de eerste foto die ik daar maakte was deze van iemand die midden in het weiland met pijl en boog aan het schieten was. Het kwam bij mij tamelijk absurdistisch over, moest meteen denken aan een film van Bunuel waarbij een struisvogel door de slaapkamer van iemand schreed.

Om de roos te raken moet je veel oefenen, veel schieten dus. Maar om goede vogelfoto’s te maken moet je óók veel schieten. En dat doe ik dan ook. Ben altijd verbaasd hoeveel er dan onscherp zijn, maar er is er altijd wel eentje bij die dan plotseling haarscherp is. Dat was dit keer niet zo met een rietgors: allemaal onscherp. Ik heb de minst slechte er hier wel bij gezet, veel aan bewerkt.

Waar het wel magistraal bij gelukt is is bij de vissen: er zwommen in die smalle slootjes rond Durgerdam hele grote vissen die af en toe het water wild opzweepten. Ik ben gewoon maar veel gaan knippen als ik dat zag gebeuren, timen was onmogelijk. Thuis zou ik wel zien wat er op stond, en ik kon daar een kreet van vreugde niet onderdrukken: ik blijk een helemaal boven het water uitkomende vis te hebben gefotografeerd. Dat had ik in het echt niet een keer gezien, maar de lens dus wel.

Aan het eind van de dag op het homomonument met mijn koor gezongen op de dodenherdenking. Weer een erg aparte ervaring. Het was voor de eerste keer dat ik 4 mei daar was, en was verbaasd over de hoeveelheid mensen en hoeveelheid homo-organisaties die met een krans waren gekomen.

groetjes rené

Meer dan dit heb ik niet gezien tijdens het fotograferen van die vissen:

s2

Soms bleef er alleen maar dit over:

s3

En dit is dus de toevalstreffer:

s4

Karekiet:

s5

Idem:

s6

Baltsende futen:

s7

Lepelaar in de lucht:

s8

 

s9

 

s10

 

s11

 

s16

 

s12

 

s13

Onscherp maar zo van verre lijkt het nog wat:

s15

 

s14

Mus:

s17

 

s18

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *