TROPISCH AMSTERDAM: HEET EN NAT

 

m1bIk ben dol op dit weer. Maar aan het eind van de middag heb ik me de tuin uit gehaast want er kwam een zwarte lucht aanzetten. Ik had echt het idee om thuis de regen en de hagelstenen-o-als-duiveneieren-zo-groot te gaan fotograferen.

Maar eenmaal thuis bleek de regen niet door te zetten. Eindeloos mensen uit mijn raam gefotografeerd, maar uiteindelijk begon het toch, en niet zo weinig ook, hoewel geen duiveneieren. Ik vind het dan altijd leuk om mensen te fotograferen die daar helemaal geen rekening mee hebben gehouden.

Ik heb zelf bijna altijd een plu bij me, behalve als het gaat regenen. Ik heb nu nog even met een plu op mijn balkonnetje gezeten, maar toen het echt losbarstte was dat niet meer mogelijk.

groetjes

rené

Slanke dames:

m2

Slanke jurk:

m3b

Tisfris:

m4

Die Engelsen dragen nooit jassen, al is het midden in de winter en vriest het dat het kraakt: daar zijn ze op gebouwd. Maar in de zomer zouden ze wel een jas UIT willen doen, maar helaas:

m5b

Heet en nat dus:

m6b

Net-boven-de-knie-ontwerpje:

m7b

Heel snel het Rembrandthuis fotograferen, het begon al te regenen:

m8b

Leven we niet ALLEMAAL in een Yellow Submarine???:

m9b

Beeeldig hoedje:

m10b

Voordat ze de stad in gingen de buien-app geraadpleegd:

m11b

De regendans:

m12b

Als je hoofd maar droog blijft:

m13b

Niet op gerekend, maar ze hadden nog een mooie blauwe vuilniszak:

m15b

Ook niet op gerekend, maar dat vinden wij niet erg:

m16

Op een gegeven moment dacht ik: er gaat vast iemand in onderbroek voorbij komen die zijn kleren in een plastic zak heeft gedaan om ze droog te houden, qua temperatuur had het gekund, maar mij niet vergund:

m17

Op een gegeven ogenblik begon het enorm te waaien, en toen pas werden in grote haast de terrassen opgeruimd en de parasols ingeklapt:

m18

De nieuwe regenmode:

m19

 

m20

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *