TIJD VOOR HET BUITENLAND

 

pl1Als het zulk weer is als de afgelopen dagen moet ik automatisch aan de buitenlanden denken, de zonnige buitenlanden wel te verstaan. De Canarische weilanden bijvoorbeeld, of Griekenland. Van die landen waar je niks meer hoeft te zien, alleen maar maar van de zon hoeft te genieten.

Maar ik ben niet zo’n makkelijke reiziger, en bovendien wordt het hier weer mooier weer. Daar komt bij dat ik over een dag of tien naar München ga met mijn koor, en in september naar Portugal, en dat is voor mij dan eigenlijk wel genoeg buitenland. Maar waarschijnlijk niet genoeg zon. Nou slik ik wel vitamine D, maar dat compenseert toch niet helemaal elke regendag.

Gisterenmiddag begon hij weer te schijnen en ik sprong onmiddellijk op de fiets om naar de tuin te gaan. En wat ik verwacht had bleek te kloppen: die was weer volledig uit de band gesprongen. Dat was dus weer werken geblazen. Ik hou helemaal niet van werken, daar ben ik eigenlijk niet van. Maar in mijn tuin werken juist wel, kan er niet genoeg van krijgen. Met een gewoon schaartje heb ik gisteren mijn grasveldje geknipt, echt totaal inefficiënt, als een kapper die een bizon met een nagelschaartje doet. Alleen die laat de haren die hij knipt op de prairie vallen, en ik leg de grassprieten op een blik dat óm de paar minuten vol is. Dan loop ik daarmee naar een van mijn houtwallen om het daar op te gooien.

Het lijkt een soort meditatie. Misschien is het dat wel.

groetjes

rené

Naar deze bananenrepubliek, Trumpanië genaamd, ga ik voorlopig niet:

pl2

Leuke stad, ooit met een gaykoor opgetreden:

pl3a

Londen, hoef ik niet naartoe. Ben er een keer geweest ook vanwege een optreden met een gay-koor, de Merry-o-nets, maar wat ik van tevoren al wist bleek te kloppen, Londen is niet mijn stad. Het was trouwens wel erg leuk met het koor. Ik heb er toen uit een container bij een opgeheven theater een krukje gescoord, en dat staat nog steeds in mijn woonkamer:

pl4

 

pl5

Liftend op weg naar Griekenland kon ik mee rijden naar Rome, heb dat toen niet gedaan omdat het een omweg was, moest naar Brindisi. Nog steeds niet in Rome geweest, staat hoog op mijn lijstje:

pl6a

Parijs blijft mijn stad:

pl7

En Londen niet, hoe mooi ze die plu’s ook maken:

pl8

En Parijs dus wel, hoe lelijk ze die plu’s ook maken:

pl9a

Nooit geweest:

pl10

Artistieke impressie van Parijs:

pl11

Ach, de hele PLANET is leuk:

pl12

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *