NATUUR LANGS DE ISAR IN MÜNCHEN

 

nat1

Omdat ik mijn echt telelens niet bij me had was ik er de eerste keer niet alert op, maar bij de tweede wandeling langs de Isar kon ik er niet omheen: ik MOEST natuur fotograferen, met name de vogeltjes.

Dat ging minder goed met de lens die ik er op had zitten, maar met enige kunstgrepen is het toch nog wel wat aardigs geworden, hoewel het niet haalt bij de kwaliteit die je met een echte tele kan bereiken.

Bovendien: zo erg veel tijd had ik nou ook weer niet: we hadden vier optredens op podia, en ook op het festivalterrein nog wat gezongen als flashmob, maar dat was meestal kort voor een optreden.

Als ik zo terug kijk op die 5 dagen, met name als ik naar mijn foto’s kijk, is er wel heel wat gebeurd, het was erg gevariëerd. En de foto’s van de stad moeten nog komen!

De eerste vogel is trouwens een kramsvogel.

Groetjes

rené

nat2

 

nat3

 

nat4

Mandarijneend. Ik zat op de terugweg toevallig naast een koorlid die vogelaar bleek en die mandarijneenden maar niks vond omdat ze niet endemisch zijn, n.l. uit Azië afkomstig. Maar net als de halsbandparkieten vind ik ze er gewoon bij horen want ze zijn er nu eenmaal. Net als dat ik in principe niet weiger patat te eten omdat de aardappel niet endemisch is, n.l. uit Zuid-Amerika afkomstig:

nat5

Zingende vink:

nat6b

Ik hoorde een raar geluid en heb erg mijn best moeten doen om de vogel die dat geluid maakte te zien. Bleek het een specht te zijn!! Hoe vaak heb ik die niet gefotografeerd, en nooit geweten wat voor geluid hij maakte, wel natuurlijk het timmeren op de basten van bomen, maar zijn keelgeluid nooit bewust gehoord:

nat7

 

nat8

 

nat9

Kindermenuutje:

nat10

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op NATUUR LANGS DE ISAR IN MÜNCHEN

  1. sjen miermans schreef:

    Nou Rene, ook zonder je “echte” telelens maak je heerlijke foto’s hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *