MÜNCHEN VARIOUS VOICES: 2018 EN 1997

 

vv27Zo, de laatste post over Various Voices. Je zou vanwege de veelheid aan andersoortige foto’s bijna denken dat we nauwelijks tijd hadden om te zingen, maar niets is minder waar: vier optredens en dan nog hier en daar een liedje.

De foto’s zijn deels van mezelf deels van facebook geplukt.

Ons hoofd-optreden was in de grote zaal van de Gasteig (foto zie beneden de tekst, het hotel was daar  50 meter vandaan, dat was wel luxe): daar stonden we een half uur. Maar we zongen ook een  medley op een van de twee gala’s in die zaal: n.l. op het middag-gala, terwijl we ‘s-avonds in dezelfde zaal naar het tweede gala keken. In beide gevallen trad Conchita Wurst op. Vóór ons eigen optreden stonden we in een gangetje te wachten en bleek Conchita eerder dan wij op te moeten en dus door ons koor heen naar het podium te moeten, was wel apart. Hij zag er niet uit als vrouw, alleen een beetje wapperende mouwen. Zingen kan hij echt goed, maar bij het tweede nummer denk je al: wéér een songfestivalnummer met hoge lange uithalen. Dat is jammer want met een ander repertoire zou hij een soort Michael Jackson kunnen zijn, de stem heeft hij er voor.

Verder trad ook Andreas Scholl op, de wereldberoemde countertenor met o.a. een lied van Purcell als ik het goed heb. Dat was echt prachtig!!

Voor mij was dit de tweede keer Various Voices in München: 21 jaar geleden was ik er met  de 5 STEPS TO HEAVEN. Ik kan me er nauwelijks iets méér van herinneren dan wat ik op de foto’s zie. Weet wel dat we enorme ruzie hadden en daarom niet goed zongen. Waarschijnlijk heb ik alles weggedrukt. Pas vlak voordat we naar München gingen deze keer durfde ik het nummer dat op de driedubbel-cd staat van VV 1997 te draaien. Klonk leuker dan ik dacht, hoewel ik wel hoor dat het stukken beter had gekund. Onderaan deze post kun je het horen.

groetjes

rené

De GASTEIG dus waar we optraden en waar de feesten waren:

vv1

Foto gemaakt door iemand van een ander Nederlands koor: het Herenakkoord. Op het plein voor de Gasteig:

vv2

Still uit een film van ons hoofd-optreden geloof ik, gemaakt door Joris Nees:

vv3 Hier een deel van het nummer Never Nooit Meer:

Conchita Wurst en Manoeuvre, foto gemaakt door Allard Schrijver:

vv4

Hier zaten we ‘s-avonds bij het Gala, foto is geloof ik van mezelf met mijn GSM genomen:

vv5

Hier zouden we later gaan optreden: Max Joseph Platz. Een aankondigende dame was haar tekst aan het oefenen:

vv6

En hier staan we er dus:

vv7

Vlak voor het optreden heb ik nog een foto met mijn mobieltje gemaakt van het uitzicht vanaf het podium. Dat is altijd wel gek: vooraf ben ik ontzettend zenuwachtig en druk, en op het podium is dat allemaal verdwenen en sta ik lekker te zingen, heb daar echt genoten, mooi contact ook:

vv8

Een koorlid was ernstig door zijn rug gegaan, zodanig dat hij naar het ziekenhuis moest en deels in rolstoel moest zitten. De 3 foto’s die hierna volgen net na ons optreden gemaakt:

vv9

Ben altijd dol op spiegelingen:

vv10

De Benjamin van Manoeuvre in het midden:

vv11

Na ons eigen optreden nog twee koren gezien op de Odeons-Platz, iets verderop:

vv11B

Een Japans koor uit Duitsland:

vv12

Waarschijnlijk zong haar oma mee:

vv13

 

vv14

 

vv15

En na het Japanse koor werden de microfoons geherschikt, of is het hergeschikt?,  voor het optreden van een Australisch koor:

vv16

 

vv17

En een flink deel van het gemengde koor uit Australië had er het geld en de lange reisduur voor over gehad om op het festival te komen zingen:

vv18

Een van de twee dirigenten:

vv19

 

vv20

 

vv21

 

vv22

In 1997 heb ik met de close-harmony-groep 5 STEPS TO HEAVEN ook meegedaan aan Various Voices in München. Ons optreden was in de Carl Orff zaal van de Gasteig:

vv5st

Grappig was dat ik nog een foto vond van onze bas en lage bariton die indertijd met het bord met onze naam er op uit dezelfde deur kwamen als Arie van Manoeuvre die óns bord van Manoeuvre nu droeg:

vv26

We hadden een hele outfit op het toneel: ik had pijen gemaakt waar we mee opkwamen als monniken met kappen over het hoofd om die na een lied uit te gooien waarbij deze outfit te voorschijn kwam. Ik had bloemenslingers van plastic bloemen gemaakt (die heb ik nog steeds) en voor plastic fruit gezorgd voor op de hoofden van bas en bariton. En natuurlijk mijn zingende zaag meegenomen. Onze lage bariton had speciaal voor de gelegenheid mijn ukelele leren bespelen:

vv23

Hieronder op het driehoekje op de lijn klikken om het liedje dat op de driedubbel-cd van Various Voices 1997 terecht is gekomen te horen:

 

vv24

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *