VERNIEUWING VAN MIJN FOPTOGRAFIE

 

z1Even voor degenen die dit niet weten: ik noem FOPTO’S mijn foto’s van spiegelingen in het water die ik digitaal spiegel zodat het een soort gezichten worden. Voor hoe dat in zijn werk gaat zie HIER.

Ik doe dan nooit wat aan de vorm van de oorspronkelijke foto’s, behalve dat ik er uitsnedes van maak, maar alleen aan de kleur. Dat deed ik omdat ik het leuk vind om te zeggen: het zijn gewoon foto’s.

Maar ik liep al een tijdje met het idee in mijn hoofd om toch iets aan de vorm te gaan doen, weliswaar beperkt maar toch: dit is het eerste probeersel: IK TREK ZE SCHUIN!!!

Gisteren een nieuwe fopto gemaakt en daarop het schuintrekken uitgeprobeerd, dit is het eerste resultaat dus van die vernieuwing. Het maakt ze wat minder “evenwichtig”, wat een spannender effect geeft.

De aanleiding om dit te doen was eigenlijk de nieuwe graffiti-kunst die ik vorige week langs de kant van de weg vond: gezichten die niet PRECIES in het midden staan en die verschillende zijkanten hebben.

groetjes

rené

z4

 

z3

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Één reactie op VERNIEUWING VAN MIJN FOPTOGRAFIE

  1. sjen miermans schreef:

    Ja, geeft spannende resultaten. Ik vind je “gewone” fopto’s ook mooi met hun evenwichtige strakheid. Zou niet willen kiezen. Allebei !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *