ONWAARSCHIJNLIJK TOEVAL

 

toev1Twee keer heb ik vorige week enige tuinwerkzaamheden verricht bij een mede-tuinster op mijn volkstuinen-complex. Toen zij op een gegeven ogenblik zei dat ik er eens mee op moest houden, of tenminste een pauze moest nemen van dat zware werk, zei ik dat ik  altijd heel erg lang met iets kan doorgaan, al is het wel in een traag tempo. Zij bleek hetzelfde te hebben, en net als ik dan óók niet van ophouden te weten.

Ik zei dat dat kwam omdat ik BUFFEL was, dat is mijn Chinese sterrenbeeld. Ik ben van begin 1950 en dacht jarenlang dat ik Tijger was. Maar omdat het Chinese Nieuwjaar in dat jaar op 15 februari begon hoor ik qua sterrenteken nog bij 1949. Dat was een grote teleurstelling toen ik daar achter kwam. Maar niet toen ik besefte dat het heel erg klopt met hoe ik ben: in langzaam tempo eindeloos door kunnen gaan met iets. En dat had zij dus ook: zij bleek van 1949!!!

Op zaterdagochtend tijdens het algemeen werk op de tuin vertelde ik dat tegen een nieuwe tuinder. We waren even in gesprek geraakt en gestopt met waar we mee bezig waren: het in kruiwagens scheppen van compost om dat elders uit te strooien. Hij bleek twee maanden na mij geboren te zijn en dus tijger te zijn. Niet echt toevallig maar toch wel frappant.

Maar wat er toen gebeurde was wel erg onwaarschijnlijk toevallig: bij de eerste spade die ik na dat gesprek in de composthoop stak, waar verder niets van dat soort dingen in te vinden was geweest, zat dit beeldje van een buffel!!! Ik was echt totaal verbijsterd. Bijna niet te bevatten.

Dat plastic beeldje bewaar ik dus tot het einde mijner dagen.

groetjes

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Één reactie op ONWAARSCHIJNLIJK TOEVAL

  1. sjen miermans schreef:

    Ja, herkenning ! Stier (16 mei) & Buffel (1949), ik ben het beide; moeilijk op gang te brengen, maar eenmaal in beweging niet te stoppen. Wat frappant & wat mooi dat dit beeldje op je weg is gekomen Rene !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *