IMPRESSIE KONINGSDAG

 

k1Ik was helemaal niet van plan de stad in te gaan, maar uiteindelijk toch een rondje gemaakt. Voor de zekerheid mijn camera meegenomen hoewel ik helemaal geen zin meer had om koningsdag te fotograferen, dat had ik al twee uur vanuit mijn woning gedaan.

Enfin, dat niet-fotograferen hield ik vol tot de Gazastrook, oftewel hoek Damrak-Prins Hendrikkade. Uiteindelijk kwam ik toch met 172 foto’s thuis. Daar begin ik hier mee, want 172 is nog redelijk te behappen. Uit mijn raam heb ik er 520 gemaakt, dat duurt een tijdje voor je dat hebt uitgezocht. Blijken er achteraf “maar” 288 te zijn, er zaten nog andere foto’s op de chip.

De sfeer in de stad was vrolijk maar niet uitbundig. Het was weer vrij rustig vergeleken met een paar jaar geleden, druk maar niet benauwend vol. Vond ik.

Groetjes

rené

Voor het Victoria Hotel:

k2

Vanaf dezelfde plek:

k3

PH-kade:

k4

Idem hoek Martelaarsgracht:

k5

Martelaarsgracht:

k6

Idem:

k7

Singel bij het Multatuli-monument. Ik had dat lachgas gebeuren alleen van horen zeggen, maar ik begreep onmiddellijk dat dit het was:

k8

Knussig met zijn tweetjes:

k9

Knussig met zijn tweetjes:

k10

Het was waanzinnig druk op het water, en dat moet in de gaten gehouden worden:

k11

Homomonument:

k12

Oranje hoofddoekjes. Vind hoofddoekjes net als keppeltjes en kruisjes overbodige dingen om je in je geloof te sterken, maar als ze op koningsdag oranje zijn vind ik dat nou wel weer leuk:

k13

Feestje:

k14

Homo-feestje bij het homomonument en de kerk:

k15

Smaakvol:

k16

Ze werd door haar vader, neem ik aan, met dit bord gefotografeerd:

k17

Zit je aan het einde van de dag nog met al die rotzooi, en het kostte nog geld ook, niet om vrolijk van te worden. Dat is de verkoper dan ook niet:

k18

Hij zong heel hard en prachtig over god, en dat je Jezus als vriend had. Dat kon omdat de eigenaar van het paleis vandaag niet thuis was en hij zoveel herrie mocht maken als hij wilde. De boodschap was volgens mij niet aan die dame besteed:

k19

Handelswaar naast het paleis:

k20

Idem. Ik wilde echt alleen de brillen fotograferen:

k21

 

k22

Rokin:

k24

Nog op de DAM:

k25

Weer Rokin:

k26

De man met het kanten broekje had net zo’n gezicht als dat op het rode T-shirt:

k27

Op de fontein die het allang niet meer doet, maar wel mooi blijft:

k28

Die bruggen zij laag over de Oudezijds, daar moet je echt voor uitkijken:

k29

En als je dan even niet oplet stoot je je hoofd en raak je te water:

k30

Hij bloedde behoorlijk, voor hem is dit een onvergetelijke koningsdag:

k31

De rest van de foto’s ook op de Oudezijds genomen:

k32

 

k33

 

k34

 

k35

 

k36

 


Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *