GISTEREN: LENTE IN MIJN TUIN

 

tu1Gisteren kreeg ik van mijn buurvrouw op de tuin van twee huisjes verderop, Sjen, te horen dat ze zo genoot van mijn blogjes en vooral van die welke over mijn tuin gingen. Ze reageert de laatste tijd ook heel vaak hier.

De reden voor haar speciale aandacht voor de tuin-foto’s was dat ze zelf een hele tijd niet naar de hare kon omdat ze haar rug gebroken heeft. Gisteren was de eerste dag dat ze in staat was om te komen.

Lang op de tuin geweest, in het begin geluierd, zelfs in slaap gevallen, maar uiteindelijk toch weer veel gedaan: een bankje opnieuw geverfd en een buitenmuur van mijn huisje voor driekwart: de onderste kwart is te rot, die moet eerst gerepareerd worden als dat nog mogelijk is. Maar het ziet er zo een stuk beter uit, al was ik verrast door de vele houtworm-gaatjes ook in het “goede” gedeelte.

Weinig gefotografeerd, maar was blij met de buizerd, al had ik niet mijn grote telelens bij me. En natuurlijk sprong mijn hart open toen ik weer voor het eerst vlinders zag: deze dagpauwoog maar ook een gele en een witte vlinder. En ik zag een kikker zwemmen in mijn “vijvertje” en de eerste insecten kwamen langs.

groetjes

René

tu2

Ik zag pas thuis dat dit de achterkant is:

tu3

Longkruid:

tu4

 

tu9

 

tu6

 

tu5

De overvliegende buizerd, ze waren trouwens met zijn tweeën:

tu8

EN OMDAT HET ZO NAADLOOS OVERGAAT IN MIJN VORIGE BLOG ALS JE DOORSCROLLT: HIER NOG 4 FOTO’S VAN DE HEENWEG OVER HET IJ:

tu10

 

tu11b

 

tu12

 

tu13


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *