TARZAN EN DE SPAR

 

sar1

Uitgerekend op de koudste 28 februari sinds mensenheugenis werd mijn enorme spar gerooid. Dat was al ver van tevoren afgesproken, maar niet dat het zou sneeuwen en het zo koud zou zijn.

Ik dacht nog even: zou het wel doorgaan, maar besloot toen daar niet over te bellen: Tarzan zal wel wat gewend zijn, het bedrijf dat de klus zou klaren.

Ik was als eerste aan de beurt en moest er om 9.00 u. zijn, ben maar met de bus naar mijn tuin gegaan want het was snijdend koud. We moesten er zelf bij zijn want mijn buurvrouw Paula, die vanwege wederzijds belang de helft meebetaalde, en ik vonden het óók laten opruimen van de boom te duur. Alleen het snoeien was al € 380,-. Dus dat wegwerken van de takken en de stam deden we zelf.

Maar de hoeveelheid viel me toch tegen, hoewel ik van tevoren had bedacht dat het wel tegen zou vallen. Gelukkig bood de voorzitster van de hakselcommissie aan dat ik, mits goed neergelegd, een gedeelte in de algemene tuin mocht leggen waar het dan aan het begin van het seizoen verhakseld gaat worden. Wat we met de stamdelen gaan doen weten we nog niet. Om 15.00 u. was ik zo ver dat ik de tuin van Paula, van waaruit alles moest gebeuren, in redelijke staat achter kon laten, ik was tamelijk kapot-moe.

Ik had te doen met de jongeman die hoog in de boom in de wind en de kou bezig was: hij had het echt koud.

Maar nu heeft mijn buurvrouw avondzon en ik ochtendzon. En ik vind het niet eens erg dat hij er uit is. Toen hij er nog stond vond ik het een gezichtsbepalende boom, nu hij weg is ervaar ik hem met terugwerkende kracht als te dominant.

Weinig foto’s gemaakt want ik moest te hard werken, het was al niet bij te houden. Maar toen hij de top ging doen ben ik even blijven kijken en fotograferen.

groetjes

rené

Ik vond het leuk om een flinke stomp te laten staan:

sar2

 

sar3

 

sar4

 

sar5

 

sar6

 

sar7

 

sar8

 

sar9

 

sar11

 

sar12

“Pas op: egel”. Dat had ik van tevoren gevraagd, of ze niet die zware stamdelen naar beneden wilden keilen omdat daar ergens een egeltje zit, en dat deden ze, ze werden met een touw naar beneden begeleid. Sowieso niks beschadigd, ook de dicht er bij staande fruitboompjes van mijn buurvrouw niet:

sar13

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op TARZAN EN DE SPAR

  1. sjen miermans schreef:

    Fantastisch wat doet Tarzan dat zorgvuldig en knap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *