MANOEUVRE

 

so1Sinds vier maanden zit ik in het gay-koor MANOEUVRE. Afgelopen zondag werd er een songfestivalletje georganiseerd in KHL (onderdeel geweest van het voormalige Lloyd-hotel en tegenwoordig restaurant met een theaterzaaltje) waar alleen koorleden aan meededen. Er waren 10 heel gevarieerde acts en het was werkelijk een gezellig feestje.

Fotomaatje Jan had ik gevraagd wat foto’s te maken: behalve de eerste twee foto’s (van koordirigent en pianist Michael en koorlid Jeroen die met zijn band was gekomen) die ik tijdens de doorloop zelf heb genomen zijn ze dus allemaal van hem. Ik heb ze wel bewerkt, ze waren n.l. allemaal erg rood vanwege de rode theaterlampen, en dat heb ik er uitgefilterd. Als ik de kleuren vervolgens niet goed genoeg kreeg heb ik ze zwart-wit gemaakt.

Behalve de optredens was spreekstalmeester Kees een act op zich: hij vertelde o.a. een paar hilarische anekdotes over de Zangeres Zonder Naam en Gerard Reve.

Ik deed mee met Ben Je Eenzaam Vannacht, een oudje van mij met zingende zaag. Ik heb hem al eens op mijn blog gezet, maar de man van Bobby, ook deelnemer zie foto hieronder, zat vooraan en heeft heel het nummer goed opgenomen en mij toegestuurd, klik HIER als je het wil zien.

Samen met deze middag heb ik in die vier maanden dat ik er bij ben al 5 optredens meegemaakt, het is een heel aktief koor. In mei gaan we naar het homo-korenfestival Various Voices in München. Dat is voor mij wel een aparte ervaring, want 20 jaar geleden ben ik daar ook geweest op Various Voices met het close-harmony-kwintet waar ik toen in zat. Niet echt een geweldige ervaring: de koordirigent/pianist/mede-zanger was ziek en wilde eigenlijk niet mee, wat resulteerde in ruzies en een slecht optreden. Er is toen een CD van alle koren uitgebracht waar wij ook met een nummer op staan, en ondanks de fouten en de sfeer die te snijden was klinkt het toch heel grappig, raar maar waar. Ik speelde daarop trouwens ook zingende zaag.

Groetjes

rené

so2

Kees, de spreekstalmeester:

so3

Iwan met zijn eigen nummer “Tegenwind”:

so16

Bobby met “I Am Telling You”:

so4

Huug met “Nooit Meer Morgen”:

so5

Anno met een eigen vertaling van “Fly Me To The Moon”:

so6

Lijp! met “For The Longest Time”, de latere winnaars:

so7

Ik met “Ben Je Eenzaam Vannacht”:

so17

Jeroen met “Piece of my heart”:

so9

Bart, samen met Joris met “K2 zoekt K3”:

so10

En hier ook op de foto samen met Joris:

so12

Leendert met “Ik hou van jou”:

so13

Rick met “Rock & Roll Kids”:

so14

Het organiserend comité (als derde van links mijn yoga-leraar Frans) met Kees die in de bloemetjes wordt gezet:

so15

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *