ARNHEM 1: MAGISCH STATION

 

as1

Met de vrijdag-club gisteren naar Arnhem geweest, vooral om het station te bekijken en te fotograferen. En het was een belevenis. We waren al bijna niet van de perrons weg te slaan, maar de stationshal sloeg alles: je waande je meer in een Guggenheim museum dan in het voorportaal voor de perrons die het eigenlijk is. De bouw heeft lang geduurd en het heeft wat gekost, maar dan heb je ook wat.

We hadden het vage plan om even Arnhem te bekijken en als er dan nog tijd over was naar Nijmegen te gaan, maar eigenlijk hadden we beter moeten weten want er gebeurde wat er altijd gebeurt in elke onbekende stad die we bezoeken: we vielen van de ene verbazing in de andere. De binnenstad, de Rijn en DE brug (slag om Arnhem), een exposé over de enige (herbouwde) stadspoort van een gids die op zijn afspraak stond te wachten, de Tiramisu in een erg gezellig café met uitleg over de toren van de Eusebius-kerk van de ontzettend aardige café-baas, de “beklimming” daarvan met een lift (de enige torenlift in Nederland), het gesprekje met een van de dames in de Eusebiuskerk o.a. over de fantastische nieuwe burgemeester Marcouch, en tenslotte de Italiaan vlakbij het station. Toen was het een uur of zes dus Nijmegen komt een andere keer.

Dit zijn alleen de foto’s van het station, die van de stad komen later.

Groet

René

as2

 

as4

 

as5

 

as6

 

as8

 

as7

 

as9

 

as10

 

as11

 

as12

 

as13

 

as14

 

as15

 

as16

 

as17

 

as18

 

as19

Vanaf de toren van de Eusebius-kerk:

as21

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op ARNHEM 1: MAGISCH STATION

  1. sjen miermans schreef:

    Wat fijn om weer even meegenomen te worden naar een “nieuwe” plek in Nederland Rene ! En nu hoeven we bijna niet meer naar Bilbao….

  2. Raam Open schreef:

    Ja, mooi he. Ik heb er ook talloze foto’s genomen. Als ik mij niet vergis, heeft de architect iets met scheepsbouw. Dat zie je aan het lijnenspel af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *