WINTERTUIN

 

tuin

Foto gisteren genomen, ik heb echt een van de mooiste tuinen in de winter en de lente, in de zomer zijn er veel en veel mooiere. Maar dan is het voordeel van mijn tuin dat hij heel besloten is.

De hele winter, en eigenlijk al vanaf oktober, ben ik druk in mijn tuin bezig, twee a drie middagen in de week. Nog nooit heb ik zoveel gesnoeid, maar ook heb ik een schutting gemaakt, een zitje met afdakje uitgebreid en de houtwallen verstevigd en verfraaid.

En ik ben nog niet klaar, want het wordt ook steeds méér wat ik wil doen. En MOET doen: eergisteren stond ik op een leuning van mijn grootste bank en zakte een halve meter omlaag: de hele linkerkant bleek verpulverd. Ik heb sowieso het gevoel dat ik verwaarlozing aan het aanpakken ben. Ik wil alles goed hebben zodat het overzichtelijk wordt er maar één grote klus overblijft: MIJN TUINHUISJE. Dat is verrot.

Ik heb al planken over de vloer heen gelegd want ik zakte er bijna doorheen, en aan de zijkant kun je waar dan ook een vinger door het hout steken, zo rot. Toen ik mijn tuin kreeg werd al gezegd dat ik na hooguit vier jaar het huisje zou moeten vervangen, en dat is nu 19 jaar geleden.

Misschien volgend jaar, maar ik wil het tot het uiterste rekken, bovendien ben ik meer gehecht aan de tuin dan aan het huisje, al is het wel een eenheid.

Groet

René.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op WINTERTUIN

  1. sjen miermans schreef:

    Mooie foto, dus inderdaad ….. mooie tuin, wat een lichtinval !

  2. renelouman schreef:

    Ja het licht was ineens geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *