OOSTELIJKE EILANDEN

 

oost1aDonderdag van het centrum naar het Java-eiland gelopen om bij het Azartplein de pont te nemen naar mijn tuin.

We kwamen door de Oostelijke eilanden waar ik een paar jaar geleden eens een zanggebeuren van Merlijn Twaalfhoven heb meegemaakt in de van Gendt-hallen: fantastische graffiti-taferelen waren daar geschilderd die ik bijna allemaal wel op een foto heb staan, want ik was er weg van.

Maar dat is altijd met locaties als fabrieksgebouwen etc.: nadat het terrein is verlaten en voordat het geld toeslaat, en er iets duurs van wordt gemaakt, ontstaat er een leemte die door creatievelingen wordt opgevuld. We zagen dat ze in een van de hallen, waarschijnlijk juist de hal waar het muziekfestijn heeft plaatsgevonden, al bezig waren. Overigens pakt dat, mede denk ik doordat het spánnende locaties zijn die door kunstenaars worden ontdekt, soms uiteindelijk best goed uit. Zie b.v. de NDSM-hallen, al staat daar inmiddels ook een Hilton Hotel op het terrein, dus dat doet het ergste vrezen. We hoorden van een man uit de buurt, die daar ook aan het fotograferen was, dat er een hotel met 1500 bedden zou komen, dus tel uit je winst.

Wat nog wel bestaat en ook zal blijven bestaan is restaurant ROEST: een zestiger-jaren- achtige ambiance met oude machines als ik me goed herinner. Ik was er ook ten tijde van het muziekfestijn Resonance en vond het toen prachtig. Nu kwamen er net mensen uit naar buiten die daar professioneel aan het fotograferen waren geweest, maar wij konden er niet in. Ik ga nog even zoeken of ik daar ook niet en blog over heb gemaakt.

Wel had ik snel een foto van een andere spiegeling die ik daar nam: zie HIER

Groet

rené

Het Vierwindenhuis aan de andere kant van het water:

oost2

 

oost3

 

oost5a

 

oost4a

 

oost7

 

oost8a

ROEST:

oost9a

 

oost10

 

oost11a

 

oost12a

 

oost13

 

oost15

 

oost16

 

oost17

 

oost18

 

oost19

 

oost20

 

oost21

oost22

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *