DORDRECHT GISTEREN

 

dor1Gisteren na lange tijd weer eens een NS-wandeling gemaakt met Jan: van station Dordrecht Stadspolders naar station Dordrecht.

Het was eigenlijk in het begin meer een groene stadswandeling dan een natuurwandeling, en vanwege het jaargetijde was hij ook nog eens minder groen natuurlijk. Gezien het weer hadden we er voor gekozen niet een echte natuurwandeling te maken: het zou gaan sneeuwen en je weet maar nooit, code geel. Hoewel het altijd leuk is om in een nieuwe omgeving te lopen was het qua fotografie wat minder. Pas toen we in een soort park terecht kwamen konden we wat dat betreft weer ons hart ophalen.

Het werd steeds leuker en langs de Merwede begon het een beetje te poedersneeuwen: daar hebben we in een restaurant aan het water een kop soep gegeten, uitzicht op een pont, daar waterbus geheten. En daarna het oude Dordrecht in de kou en natte sneeuw. Niet veel foto’s gemaakt maar wel genoten van dat prachtige stadje. Af en toe hield ik de plu boven Jans hoofd zodat hij een foto kon maken en andersom. Dat moet haast wel in dezelfde foto’s resulteren.

Een van de mooiste gebouwen vond ik trouwens helemaal aan het begin: dat is een tot hotel omgebouwde watertoren, echt prachtig gedaan, met een groetentuin en een, met een artistieke muur omgeven, parkje.

We besloten hier in de lente of de zomer nog eens terug te komen om alles in volle glorie te kunnen aanschouwen.

Groet

René

dor3

 

dor4

 

dor6

Jan fotografeert de ontluikende lente:

dor7

Een schietmuur uit de negentiende eeuw, geen ideeee:

dor10

 

dor9

 

dor11

Dit kwam zo onverwacht dat ik natuurlijk de geheel verkeerde instellingen op mijn camera had, maar laat hem toch zien want, hoewel onscherp, was ik toch blij dat ik hem zag en de tegenwoordigheid van geest had hem te fotograferen:

dor12

Feestje is over:

dor13

 

dor14

Dit is de watertoren die tot hotel is verbouwd:

dor15

 

dor16

 

dor17

Ze waren aan het water bij het hotel een of andere feesttent aan het bouwen:

dor18

 

dor19

Het uitgaanscentrum:

dor20

De Merwede, vanaf het restaurant waar we zaten genomen:

dor21

Idem:

dor23

Idem:

dor24

Dordrecht:

dor27

 

dor26

 

dor28

 

dor29

 

dor30

Een enorme ophijsbare spoorbrug:

dor31

 

dor32

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *