AAN HET WERK: IN DE LUCHT EN HET WATER

 

schans1

En dat allemaal aan en in de Oudeschans, gisteren, tegelijkertijd.

Ik geloof niet dat het een met het ander te maken had.

Ik zag de rubberboot pas toen ik de Prins Hendrikkade was overgestoken, maar vond het zo’n vreemde bemanning, duidelijk géén vissers, dat ik teruggelopen ben.

Er dobberde iets achter het bootje, en het werd me snel duidelijk dat er waarschijnlijk een duiker werd begeleid. Na een kwartiertje gekeken te hebben werd ik beloond: de duiker werd het water uit getrokken. Brrrr, zelfs aan de kant was het koud, laat staan in het water.

Wat zou hij gezocht hebben, dacht ik: een verloren sleutelbos van de rijke bezitter van een plezierjacht misschien, of een dronken Engelse toerist. Maar pas bij het bekijken van de foto’s bleek dat dát het niet kon zijn. De twee wagens waarmee de operatie op touw was gezet bleken n.l. van het Ministerie van Defensie.

Bomalarm? Weggegooide handgraten? Een kist Kalashnikovs?

Altijd wat te doen hier.

groet

René

PS: de mannen in het bakje hebben ondertussen twee foto’s ontvangen.

Dit zag ik vanaf de brug op de Prins Hendrikkade: mijn fotoraam staat er ook op, dus ik had het ook vanaf mijn huis nét kunnen zien:

schans2

Ik was niet de enige toeschouwer:

schans3

De duiker wordt de boot in geholpen:

schans4

De zwemvliezen gaan over de schoenen van het duikpak heen aan, en uit:

schans5

Het afmeren gaat niet echt goed:

schans6

Dus dat was lachen bij het ministerie van defensie:

schans7

Toch weer even wennen aan de vaste grond:

schans8

De wagens van het ministerie:

schans9

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op AAN HET WERK: IN DE LUCHT EN HET WATER

  1. sjen miermans schreef:

    Ook duikers van Defensie oefenen soms gewoon op plekken waar we dat kunnen zien….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *