KERSTBOMENBOS

 

kerstface1

Een hele happening was er van gemaakt: je kon er op bankjes zitten en een kopje soep krijgen.

Van heinde er verre kwamen mensen hun kerstbomen met kluit brengen: ze werden geplant en zo ontstond er langzamerhand een echt bos: nota bene aan de Meeuwenlaan in Noord. Ik zag het toen ik van de tuin kwam, waar ik overigens maar kort was want het was veeel te koud. Wel even wat vogeltjes kunnen fotograferen.

Ik kwam met de initiatiefnemer in gesprek die zei dat ze het vorig jaar illegaal hadden gedaan op het werk-terrein van de metro, daar vlakbij, waar het getolereerd werd. Maar nu hadden ze expliciet toestemming van de gemeente om dat braakliggende stukje grond te bebomen.

Elke keer als ik een kerstboompje met kluit zie denk ik: zal ik hem meenemen, ik heb nog wel een plekje. Maar het is er tot nu toe niet van gekomen.

Ik vond het wel een erg leuk initiatief.

groetjes

rené

kerstface2

En dit zijn de kerstbomen van vorig jaar op het metroterrein: daar hebben ze alles weggehaald, want de metro is klaar, maar de kerstbomen hebben ze laten staan. Ziet er wat armetierig uit, maar waarschijnlijk waren ze bang voor protesten als ze die ook weggehaald zouden hebben. Van mij had het gemogen:

kerstface4

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *