ASSOCIATIE

 

tiptop1

Precies op deze plaats , maar dan een jaar of 75 geleden, stond een lange rij joden die weggevoerd zouden worden naar de kampen in Duitsland in WO II. Dat weet ik omdat ik daar foto’s van gezien heb: het was naast het TIPTOP Theater, een Joods Theater op de plek waar nu de werkplaats van de Theaterschool aan de Jodenbreestraat gevestigd is.

Gisteren was de Holocaust-herdenking, en opeens moest ik aan deze foto denken die ik een weekje geleden daar nam. Het heeft iets van bevrijdingsdag na de dodenherdenking.

Overigens is ter gelegenheid van het feit dat in 2014 het TIPTOP Theater 100 jaar zou hebben bestaan in dat jaar een voorstelling op die plaats gemaakt van leerlingen van de theaterschool. Ik was daar toen erg vanonder de indruk. Heb er twee blogjes over gemaakt: HIER en HIER te zien.

Groet

René


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *