VETBOLLETJES: DE SPECHT IS ECHT

 

tui1

Mijn buurman heeft een paal in de heg en daar een kunst-mees (mooi woord trouwens) boven in gehangen. En in deze tijd hangt hij er ook een vetbolletje bij. Vanuit mijn bankje achterin de tuin kan ik dat net zien. Vorige week zag ik daar een specht en die heb ik toen wel een kwartier lang goed kunnen bekijken. Ik vond het van de ene kant wel jammer dat ik geen camera bij me had, maar van de andere kant: rustig naar zo’n beest kijken is magisch, dat vond ik echt. Het gebeurt mij niet zo vaak dat ik een specht zo uitgebreid van dichtbij kan zitten bestuderen. Gisteren was ik weer op de tuin en zag ik hetzelfde tafereel, en nu had ik wél mijn camera bij mij!!!

Als je makkelijk vogels wil fotograferen in de winter hoef je maar een vetbolletje op te hangen. Dat is overigens niet de reden dat mijn buurman het doet, want die fotografeert niet. Ik hang ook af en toe een bolletje op en bij mij speelt het wel een beetje mee, ik hang het heel strategisch vlakbij mijn huisje zodat ik van binnenuit kan fotograferen wat er aan komt snoepen. Voornamelijk mezen gisteren.

Vorige week heb ik trouwens het water in mijn tuin afgesloten, dat moet middels een kraantje in een put in mijn tuin. Daarin bleek het te krioelen van de kikkers. Die kunnen er niet meer uit als ze er eenmaal in zitten. Ik dacht dat het nog niet koud genoeg was voor die beestjes om aan de winterslaap te beginnen dus ik had er al een uitgehaald toen ik begon te twijfelen. Ik heb dat kleintje toch maar weer teruggegooid en een paar takken in de put gelegd zodat ze droog konden zitten als daar behoefte aan zou zijn, er stond tien centimeter water. Ben benieuwd of ze overleven, ik haal er elke lente wel een paar levend uit.

groetjes

rené

tui2

 

tui3

 

tui4

 

tui5

 

tui6

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *