VANAF DE ADAM-TOREN: VRIJDAG

 

ada1a

Voordat we vrijdag de trein naar Zandvoort namen zijn we nog de ADAM-toren op geweest. Jan dacht dat het licht wel erg mooi zou kunnen zijn: geen zon dus geen tegenlicht, en een beetje mistig. En hij had helemaal gelijk.

Je moet mistfoto’s bijna altijd bewerken, maar dat is een rare bezigheid: je kunt n.l. elke foto heel kleurrijk en helder krijgen, en de neiging is groot om dat te doen. Maar ja, dan heb je wel een mooiere foto maar eentje die niks met de werkelijkheid te maken heeft.

Dus ik heb er voor gekozen om zo dicht mogelijk de werkelijke kleuren en atmosfeer te benaderen. Dat betekent vage foto’s met weinig contrast, al heb ik toch wat scherpte en contrast toe moeten voegen want anders was het af en toe wel helemaal een soepje.

Dus helemaal conform de werkelijkheid zijn ze nou ook weer niet. Maar ja, wat is waar? Alles is relatief, een dier ziet dezelfde dingen weer heel anders dan de mens, en de ene mens ziet hetzelfde ook weer heel anders dan een ander mens, kortom: het is allemaal illusie.

Groetjes

rené

ada2a

 

ada3

 

ada4a

 

ada5

 

ada6a

 

ada7a

 

ada8a

 

ada9

 

ada10a

 

ada11

 

ada12a

 

ada13a

Een beeeeetje zon maakt het toch ineens weer heel anders:

ada14a

 

ada16a

 


Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *